Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Καινοτόμες δράσεις τέχνης και επιστήμης στο Γενικό Λύκειο Παραβόλας

Καινοτόμες δράσεις τέχνης και επιστήμης στο Γενικό Λύκειο Παραβόλας

Επιμέλεια του κειμένου: Ουρανία Χαντζή, φιλόλογος

Η παιδαγωγική διαδικασία σύγκειται αναντίρρητα από την μεταλαμπάδευση της γνώσης και την πραγματοποίηση δράσεων που καλλιεργούν την αισθητική και τον γόνιμο προβληματισμό της μαθητικής κοινότητας. Στο πλαίσιο τούτης της θεώρησης οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Παραβόλας συμμετείχαν σε καινοτόμες δράσεις που έλαβαν χώρα την προηγούμενη Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019.

Στον χώρο της Νέας Σχολικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης, την οποία επί έναν χρόνο επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με περίσσεια αγάπη και μεράκι έχοντας ως αφετηρία την θέληση για προσφορά, φιλοξενήθηκε ο κ. Γαρουφαλής Χρήστος, καταξιωμένος ζωγράφος και Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Αγρινίου.

Η παρουσία του ξεχωριστού πνευματικού ανθρώπου του τόπου μας τίμησε το σχολείο μας και μετέδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Τάξης που τον παρακολούθησαν το μήνυμα να μην επιτρέψουμε να σβήσει η φλόγα που διατηρούμε μέσα μας. Τα βιώματά μας μετουσιώνονται σε έμπνευση και η ερμηνεία ενός έργου τέχνης είναι προσωπική και συνάμα καθολική. Αναμφίβολα, άκρως διδακτική.

Παράλληλη δράση σημειώθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, όπου οι μαθητές της Α΄ Τάξης μέσω της βιωματικής προσέγγισης ήρθαν σε επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική και τις ενδιαφέρουσες εφαρμογές της στην καθημερινότητά μας, στην ζωή της ψηφιακής εποχής. Την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου ανέλαβαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΦΕ και του ΠΛΗΝΕΤ Αγρινίου, ο κ. Τσοβόλας Σπυρίδων και ο κ.Κουμπαρούλης Γεώργιος αντίστοιχα.

Η Ομάδα Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών έχαιρε κατόπιν της δυνατότητας παρακολούθησης πειραμάτων Φυσικής στον χώρο του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, τα οποία διεξήχθησαν από τον κ. Τσοβόλα Σπυρίδωνα.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων για την καταλυτική συμβολή τους στην διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας και στην καλλιέργεια πνεύματος καλαισθησίας και δημιουργικότητας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.