Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Αντικαπνιστικός νόμος: Καμία παράβαση στο 75% των καταστημάτων που ελέγχθηκαν

Αντικαπνιστικός νόμος: Καμία παράβαση στο 75% των καταστημάτων που ελέγχθηκαν

Οι πολίτες έχουν «αγκαλιάσει» τον αντικαπνιστικό νόμο, αφού- όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας- στη συντριπτική πλειονότητά τους τον σέβονται και τον εφαρμόζουν.

Από τα τέλη Νοεμβρίου ξεκίνησε η επιβολή προστίμων για τις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου. Στους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι στο 75% των επιχειρήσεων το τσιγάρο έχει… κοπεί. Συγκεκριμένα, από τα 568 καταστήματα που ελέγχθηκαν, από τις 20 Νοεμβρίου έως και τις 29 Δεκεμβρίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 21 ανθρώπους, γιατί κάπνιζαν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν.

Οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ελεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο έγιναν στις 20-24 και 29-30 Νοεμβρίου, 7, 13-15, 17, 19-20, 23, 27-29 Δεκεμβρίου.

Οι έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα- εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, παιδότοπους, ίντερνετ καφέ, κυλικεία θεάτρων και νυχτερινά κέντρα- στις εξής περιοχές: Δ. Αθηναίων (Κολωνάκι, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι), Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Σμύρνη, Καισαριανή, Πειραιάς, Περιστέρι (κέντρο και Μπουρνάζι), Λεωφ. Συγγρού, Λεωφ. Πειραιώς, Δ. Θεσσαλονίκη (κέντρο και περιφέρεια), Σέρρες, Καβάλα, Λάρισα, Βόλος, Φάρσαλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Ναύπακτος, Αγρίνιο, Πάτρα, Ρίο, Πύργος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Άργος, Ναύπλιο, Ηράκλειο, Χανιά.

«Το τελευταίο τρίμηνο του 2019 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα στη μάχη κατά του καπνού. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η ετοιμότητα του ελεγκτικού μηχανισμού, αλλά πάνω απ’ όλα η συμμετοχή των πολιτών κατέδειξαν, πως η ελληνική κοινωνία ωριμάζει και υποστηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Ο νόμος, η εφαρμογή του οποίου αποτέλεσε στοίχημα και αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, όχι μόνον εφαρμόζεται αλλά έχει και εντυπωσιακά αποτελέσματα με πρωτόγνωρα ποσοστά αποδοχής», επεσήμανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, κάνοντας έναν απολογισμό των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΡE ΠΑΙΔΙΑ ??ΕΓΩ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΧΩ !!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.