Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Kαταγγέλλεται μπάζωμα σε σημεία της παραλίμνιας ζώνης Τριχωνίδας

Kαταγγέλλεται μπάζωμα σε σημεία της παραλίμνιας ζώνης Τριχωνίδας

Kαταγγέλλεται μπάζωμα της παραλίμνιας ζώνης (περιοχή  Natura 2000) της λίμνης Τριχωνίδας στα σημεία παραλία Λιγορέματος και περιοχή ρέματος Πίνας, στη Κοινότητα  Καινουργίου του Δήμου Αγρινίου.

Η αναφορά-καταγγελία έγινε από  το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών«Act now- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ :

Με βάση καταγγελία που απευθύνθηκε στο Δίκτυό μας με συνημμένα   σχετικές φωτογραφίες   και βίντεο,  σας αναφέρουμε την παράνομη εναπόθεση χωματουργικών αποβλήτων στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας, στα σημεία  Παραλία Λιγορέματος και περιοχή ρέματος Πίνας της Κοινότητας Καινουργίου του Δήμου Αγρινίου.

Τα προϊόντα αυτά προέρχονται από τον καθαρισμό παρακείμενων ρεμάτων και απορρίπτονται αυθαίρετα σε μια ζώνη  η οποία προστατεύεται από την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ως περιοχή  Natura 2000, σημαντική για την βιοποικιλότητά της αλλά και για τις υδρολογικές της ιδιαιτερότητες που καθορίζουν την καθαρότητα των υδάτων της λίμνης Τριχωνίδας της οποίας τα νερά έχουν κριθεί κατάλληλα για ανθρώπινη χρήση. Επιπλέον πάνω στις παράνομα μπαζωμένες περιοχές που προαναφέραμε κάποιοι ασυνείδητοι πετούν διάφορα οικιακά απορρίμματα καθιστώντας τους χώρους αυτούς ανεξέλεγκτες χωματερές.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να σταματήσει αυτή η οικολογική καταστροφή της συγκεκριμένης περιοχής  και να αποδοθούν ευθύνες στους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους.

Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

«Act now- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ»

Κωνσταντία Τραμπάζαλη,

 Κοινωνιολόγος-Εθνολόγος

 

 

Συνημμένα σας υποβάλουμε:

Δύο (2 )φωτογραφίες  &

Δύο (2 ) video (ένα για κάθε πληττόμενη περιοχή)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.