Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Στην κατάληψη με το άλογο στην Πάλαιρο! (φωτο)

Στην κατάληψη με το άλογο στην Πάλαιρο! (φωτο)

Καλές οι καταλήψεις στο αστικό κέντρο, στο Αγρίνιο, στην Άρτα ή αλλού, αλλά σαν τις καταλήψεις της γνήσιας ελληνικής επαρχίας δεν βρίσκεις.

Όπως διαβάζουμε και βλέπουμε στις φωτογραφίες του katounanews.blogspot.com, συνεχίζεται η κατάληψη του Γυμνασίου και Λυκείου Παλαίρου από την προηγούμενη εβδομάδα. Και είναι εξόχως θεαματική, εκτός από μακροχρόνια.

Πρώτα και κύρια, δεν έχει στην πόρτα το απλό «κατάληψη» αλλά και το ψαρωτικό «απαγορεύεται είσοδος» για να μην μπαίνουν ιδέες στο μυαλό κανενός… εισβολέα που θέλει να καταλύσει την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Μετά, πάνω στο πανό δεν βλέπεις ακατάληπτα σύμβολα αλλά μια αυθεντική… τρίλιζα! Κι έχει και καλύτερο. Συμμετέχων στην κατάληψη έφτασε σε αυτή με… άλογο, κάπως σαν να συμμετέχει και το ιππικό.
Στα «συν» της κατάληψης και το «σφράγισμα» της εισόδου με κάμποσα μέτρα έγχρωμης ταινίας, από αυτή που βάζουν για τα έργα στον δρόμο, ίσως για να δείξουν τα παιδιά ότι δεν κάθονται αλλά δουλεύουν. Ή ίσως για να δείξουν ότι απλώς δεν βρήκαν λουκέτο.

Σύμφωνα με το katounanews.blogspot.com η κατάληψη γίνεται “κυρίως για τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτήριο του σχολείου(μπάζει νερά κλπ) και παραμένουν άλυτα από τους υπεύθυνους”.
Πάλι καλά.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.