Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Οι κατάλληλες για κολύμβηση ακτές της Αιτωλοακαρνανίας

Βαθυαβάλι

Έγινε σήμερα γνωστή η ετήσια απόφαση της  Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  για τις κατάλληλες ακτές για κολύμβηση. Είναι οι εξής:

paralies

paralies

paralies

paralies

paraliesΗ κολύµβηση σε περιοχές πέρα των προαναφερόµενων ακτών θα γίνεται ευθύνη των λουοµένων και περικλείει πιθανούς κινδύνους .
Στην απόφαση αναφέρεται πως απαγορεύεται η κολύμβηση σε λιµάνια, σε απόσταση 300 m από ιχθυοκαλλιέργειες, σε ακτίνα τουλάχιστον 200 m από εκβολές αγωγών διάθεσης λυµάτων και σε ακτίνα 30 m τουλάχιστον από εκβολές νερών που περιέχουν λύµατα
Στην σχετική απόφαση επισημαίνεται πως οι Δήµοι, το Λιµενικό Ταµείο και συνδροµητικά οι Λιµενικές Αρχές οφείλουν στην επισήµανση του µήκους των ακτών κολύµβησης και των επιτρεπόµενων σηµείων  σύµφωνα µε τις οδηγίες της Δ/νσης Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριµνας. Επίσης οφείλουν στην τοποθέτηση ενηµερωτικών πινακίδων καθώς και πινακίδων απαγόρευσης στις ακτές ή τα μήκη ακτών που δεν επιτρέπεται  η κολύµβηση.
Οι Δήµοι και το Λιµενικό Ταµείο οφείλουν να διατηρούν καθαρές και ασφαλείς τις ακτές και να προβαίνουν σε διορθωτικές ενέργειες. Επίσης, να προβούν στον ορισµό και οργάνωση των ακτών κολύµβησης και µε την παρουσία ναυαγοσωστών για την προστασία και ασφάλεια των κολυµβητών.
Όλοι οι συναρµόδιοι φορείς παρακαλούνται να µεριµνήσουν για την συνεχή προστασία των ακτών, τη διαφύλαξη της Δηµόσιας Υγείας και την ενηµέρωση των πολιτών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.