Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Καταγγελία για επικίνδυνο καλώδιο της ΔΕΗ που αγγίζει πεύκο στον Αστακό (φωτο)

Εδώ και καιρό κάτοικοι του Αστακού, στη συνοικία Χοβολιό, έχουν ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΗ, να κλαδευτούν τα κλαδιά πεύκου για να μην αγγίζουν το καλώδιο της ΔΕΗ και να πληρεί τα όρια ασφαλείας όσον αφορά την απόσταση από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σύμφωνα με καταγγελία, παρά το αίτημα των κατοίκων, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Η επαφή των ηλεκτροφόρων καλωδίων με κλαδιά δέντρων θεωρείται ιδιαιτέρως επικίνδυνη καθώς οι πευκοβελώνες είναι αναφλέξιμες και προκαλούν βραχυκυκλώματα.

Η Καταγγελία της αγανακτισμένης αναγνώστριας έχει ως εξής:

“Μετά την τραγική φωτιά στο Μάτι κανείς δεν θέλει να βάλει μυαλό. Στο Αστακό και στο Χοβολιό κανείς δεν έχει φροντίσει να κλαδέψει ένα πεύκο (δέντρο ιδιαιτέρως προβληματικό σε περίπτωση φωτιάς) μέσα από το οποίο περνούν καλώδια της ΔΕΗ και βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, όπου την περίοδο του καλοκαιριού διαμένουν οικογένειες και παππούδες με μικρά παιδιά.

Επιπλέον κανένας οδοκαθαριστής δεν έχει περάσει εδώ και χρόνια να σκουπίσει τουλάχιστον τις πευκοβελόνες που πέφτουν στην πλατεία. Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει σε περίπτωση μιας σπίθας; Ο Δήμος αν και έχει ενημερωθεί καμμία ενέργεια δεν έχει κάνει. Πότε θα ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ, του Δήμου κ.ο.κ.”

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Για του λόγου το αληθές, σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες:

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.