Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κατάνυξη στην εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Άνω Κεράσοβο

Κατάνυξη στην εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Άνω Κεράσοβο

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε το Πάσχα του Καλοκαιριού, η Κοίμηση της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Παναγίας Κερασοβίτισσας, στο Άνω Κεράσοβο του δήμου Αγρινίου.

Παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και στη συνέχεια εψάλλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια του χωριού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

Όπως αναφέρεται ακόμη σε ανακοίνωση του Ιερού Ναού, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο εφημέριος του ναού π. Απόστολος, ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η Παναγία μας ουδέποτε εγκατέλειψε τους Έλληνες και την Ελλάδα και πως πάντοτε προστάτευσε και προστατεύει το Έθνος μας, το διέσωσε και το διασώζει».

Και κλείνει την εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς λέγοντας «Σήμερα, αγαπητοί, που η πατρίδα διέρχεται τόσες κρίσεις και κινδυνεύει, ας γονατίσουμε εμπρός στην Παναγία μας, να την παρακαλέσουμε θερμά για να λυτρώσει και να ελευθερώσει την Ελλάδα μας. Ας φωνάξουμε όλοι μας: Δέσποινα, πρόσδεξαι τας δεήσεις των δούλων σου και λύτρωσαι ημάς από πάσης ανάγκης και θλίψεως».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, δείγμα ότι ο λαός μας έχει την ελπίδα του στον Θεό μας και την Παναγίας μας

Να αναφερθεί τέλος, πως από την Δευτέρα 13 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, ετέθη προς προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

«Ἆρον σου τά ὄμματα Μαριάμ καί ἴδε εὐσπλάχνως τους, Εἰκόνι Σου τῇ Σεπτῇ παρεστώτας Κόρη καί σέ παρακαλοῦντας καί πλήρωσον αἰτήσεις τούτων Πανύμνητε».
Δηλαδή: «Σήκωσε τά μάτια σου Μαριάμ καί δές μέ τό σπλαχνικό σου βλέμμα ὅλα τά παιδιά σου πού κυκλώνουν τήν σεπτή Σου Εἰκόνα καί Σέ θερμοπαρακαλοῦν γιά νά μεσιτεύῃς στόν Κύριο, ὥστε να ἐκπληρωθοῦν οἱ ἐπιθυμίες τῆς ψυχῆς τους καί τά πρός Αὐτόν αἰτήματά τους». Αμήν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.