Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Κάτι νέο από… βινύλιο κάνει το Αγρίνιο πρωτοπόρο

Κάτι νέο από… βινύλιο κάνει το Αγρίνιο πρωτοπόρο

Η εξέλιξη ήταν και είναι ψηφιακή, το μέλλον το ίδιο(αν και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, βέβαια…). Για μια πόλη όπως το Αγρίνιο, όμως, «νέο» είναι  το οτιδήποτε μπορεί να ξεκολλήσει από την «μούχλα» και την έλλειψη ξένου κόσμου.

Και φέτος τα Χριστούγεννα, πάρα πολλοί Αγρινιώτες κι επισκέπτες έπεσαν πάνω σε μια πρωτοβουλία, μια έκθεση, που μυρίζει φρεσκάδα και νέα αστική άποψη παρότι φιλοξενεί κάτι που τα προηγούμενα χρόνια παραλίγο να χαθεί. Το βινύλιο. Για την ακρίβεια την τέχνη γύρω από το βινύλιο.

Η έκθεση στο υπόγειο του Παπαστράτειου, ιδέα του Αντρέα Σκαρτσάρη υιοθετημένη από την Γ.Ε. Αγρινίου αλλά κυρίως από φιλότεχνους από όλο το μουσικό φάσμα έφερε ανθρώπους όπως ο Μάκης Μηλάτος, συλλέκτες από πολλά σημεία της χώρας, επισκέπτες αλλά και την προοπτική να γίνει θεσμός, ακόμη και να πάει κι αλλού!

Παλιομοδίτες της μουσικής, ορκισμένοι ροκάδες και «καρεκλάδες» του βινυλίου, λάτρεις των άλμπουμ και των εξώφυλλων που περιείχαν και ήταν τέχνη, λαϊκοί μουσικόφιλοι όπως και έντεχνοι, όλοι μαζί είδαν επιτέλους κάτι πρωτότυπο στην πόλη, κάτι που ξεκινάει από εδώ από το Αγρίνιο, κάτι επιτέλους στο οποίο είμαστε μπροστά!

Δεν πρόκειται για τάση αλλά για ξεκίνημα, μακριά από αρτηριοσκληρωτικές λογικές, με την λογική του νέου μέσα από το παλιό. Και μόνο οι αναμνήσεις από το «Ποπ και Ροκ»,  μέσα από μια προσωπικότητα όπως ο Μάκης Μηλάτος είναι κάτι το μοναδικό για να μην αναφέρουμε την δημοφιλία που έχει αποκτήσει ήδη η προσπάθεια.

Την Δευτέρα στις εννιά το βράδυ, με δωρεάν είσοδο, όλοι όσοι είδαν θετικά ή-καλύτερα-ενθουσιάστηκαν με όλα τα παραπάνω, έχουν κληθεί σε ένα πάρτι για την έκθεση εξωφύλλων δίσκων βινυλίου ”canvas” που συνεχίζεται καθημερινά από 18:00-21:00 και τα Σάββατα 11:00 – 13:00, ναι εδώ στο Αγρίνιο στο Παπαστράτειο της ΓΕΑ για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα. Η πρόσκληση λέει ότι «οι συλλέκτες Νίκος Σώζος, Ζαχαρίας Καλόφωνος και Παναγιώτης Αυγέρης σε ρόλο dj θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με αγαπημένες επιτυχίες από τα 60’s, 70’s, 80’s».

Όσοι περισσότεροι είμαστε εκεί τόσο πιο πολύ θα επιβραβευθούν οι ιδέες για την πόλη και η αλλαγή της «ατμόσφαιρας» που καταδυναστεύει τα πιο δυναμικά κομμάτια του (κάθε) Αγρινίου και θέλουν να σηκωθούν και να φύγουν.

Πράγμα που δεν νοιάζει καθόλου τους έχοντες κι εκείνους που θέλουν μια ζωή να κουμαντάρουν, να έχουν του χεριού τους, την τοπική κοινωνία. Αυτές είναι αληθινές πολιτικές κινήσεις την σήμερον ημέρα…

 

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.