Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Καζαντζής: H σιωπή της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το εργασιακό θέμα γεννά ερωτηματικά και αντιδράσεις

Καζαντζής: H σιωπή της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το εργασιακό θέμα γεννά ερωτηματικά και αντιδράσεις

Η δημοτική παράταξη “Ο Τόπος Μας Αξίζει” του Νίκου Καζαντζή συναντήθηκε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 με το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου για το θέμα που προέκυψε με τις απλήρωτες υπερωρίες.

Η παράταξη στην ανακοίνωση της επισημαίνει πως πρέπει να ακυρωθούν οι διαδικασίες κατά των υπαλλήλων και να σταματήσουν οι διώξεις ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει ως αυτονόητο την πληρωμή των υπερωριών.

Ακόμη, τονίζεται πως πρέπει να γίνει γνωστός ο λόγος που το ζήτημα έφθασε σε αυτό το σημείο επικρίνοντας ταυτόχρονα την “σιωπή” Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η παράταξή μας συναντήθηκε χθες 13-1-2020 με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου, για το θέμα που προέκυψε με τις απλήρωτες υπερωρίες.
Είχαμε πλήρη ενημέρωση και μία ειλικρινή και εγκάρδια συζήτηση.

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ είναι ότι πρέπει να πληρωθούν οι υπερωρίες σε όλους όσους οφείλονται, να σταματήσουν οι διώξεις και να ακυρωθούν οι διαδικασίες κατά των υπαλλήλων ενώ ο σχεδιασμός της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου απαιτεί την κάλυψη θέσεων εργασίας.

Επίσης αυτονόητο και δεδομένο είναι ότι η εργασιακή ειρήνη επιτυγχάνεται σε συνθήκες αμοιβαίας κατανόησης και αγαστής συνεργασίας.
ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ θα πρέπει να ενσκήψουμε και να διαγνώσουμε για ποιόν λόγο προέκυψε το ζήτημα και πώς έφθασε ως εδώ.
Οι άνευ σχεδιασμού και στόχου, προγραμματισμοί της νυν Δημοτικής Αρχής, η οποία συνεχίζοντας το έργο της, διαλύει πέραν των υποδομών και το υγιές κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο παρέλαβε και το οποίο ενίοτε εκθείαζε, όταν παρουσιάζονταν τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος του ισολογισμού, των προγραμματικών συμβάσεων, κ.λ.π. οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι «παρεμβάσεις» υπέρ των εργαζομένων καθώς και η τακτική του εφησυχασμού ώστε να υποκλαπεί η ψήφος των εργαζομένων και όσων αυτοί επηρεάζουν, παράλληλα με τους εναγκαλισμούς, με τινές εξ αυτών ώστε να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια ή να μην συμμετέχουν σε άλλα, ήταν προφανώς γράμμα κενό και εντάσσονταν στα πλαίσια μιας προσχεδιασμένης εξαπάτησης για την υφαρπαγή της ψήφου.

Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή και οι πάντοτε περιστασιακοί και προσωρινοί δημοτικοί άρχοντες, πρέπει να έχουν το σθένος και το αίσθημα ευθύνης και συνέπειας που χρειάζεται, όταν σε καλούν οι καταστάσεις και οι συνθήκες. Να μπορούν και να θέλουν, να θέτουν την υπογραφή τους, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων (εργαζομένων και πολιτών) καθώς και την ικανοποίηση των απαιτήσεων που οι ίδιοι δημιούργησαν όταν έδιδαν τις αντίστοιχες εντολές για την παραγωγή συγκεκριμένων έργων και εργασιών.

Η αβάσταχτη σιωπή της Δημοτικής Αρχής και των πέριξ αυτής παρατρεχάμενων, σχετικά με το εργασιακό θέμα που οι ίδιοι δημιούργησαν, γεννά εύλογα ερωτηματικά, υποψίες, ψιθύρους και αντιδράσεις.

Για ποιον λόγο άραγε ο ίδιος Επίτροπος, στον οποίο μεταλαμπαδεύεται το πρόβλημα, υπογράφει τις αντίστοιχες υπερωρίες για εργαζόμενους, σε άλλες πόλεις της περιοχής ευθύνης του και δεν υπογράφει αυτές των εργαζομένων του Αγρινίου;

Αν δεν έγιναν, τότε έχουν ευθύνη αυτοί που τις προσυπέγραψαν.

Αν έγιναν, τότε ο Δήμος Αγρινίου είναι υπαίτιος και υπερήμερος.

Αν δεν τις θέλουν, τότε πρέπει να προσληφθεί το αντίστοιχο προσωπικό που υπολείπεται.

Αυτό που δεν πρέπει όμως να συμβαίνει είναι να δημιουργούμε πρώτα την υποχρέωση και μετά την ανάγκη. Και το φιλότιμο έχει τα όριά του.

Η ομηρία γεννά αντιδράσεις και εάν αυτό συμβεί τότε ο πραγματικά χαμένος θα είναι ο Δημότης απ’ άκρη σε άκρη του Δήμου Αγρινίου.

Για την παράταξη
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Αγρίνιο, 14-1-2020
Νίκος Καζαντζής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αναρχοκαπιτάλας

    Η χυλόπιτα που έφαγες στην Αποκεντρωμένη, σου άρεσε ή θες κι άλλη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.