Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Και μπέιζμπολ στο 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου για την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Και μπέιζμπολ στο 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου για την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

1
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αθλητικές δραστηριότητες στο 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.
Το σχολείο  διαθέτει ποικίλες εγκαταστάσεις και αθλητικό εξοπλισμό και έτσι πραγματοποιήθηκαν αγώνες μεταξύ των μαθητών σε πολλαπλά αθλήματα:
1. Επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ)
2. Αντισφαίριση
3. Καλαθοσφαίριση
4. Μπάντμιγκτον
5. Ποδόσφαιρο
6. Αγωνίσματα στίβου
7. Μπέιζμπολ
Στο 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου , στο Εθνικό Στάδιο και στον αύλειο χώρο του σχολείου. Φέτος, εντάχθηκε στο πρόγραμμα και το μπέιζμπολ με πρωτοβουλία του γυμναστή του σχολείου  κ. Τεγούση Χρυσόστομου. Μετά από σύντομη εκπαίδευση δημιουργήθηκαν δύο ομάδες μαθητών και με τη συμμετοχή στις ομάδες του κ. Τεγούση και του Δ/ντη του σχολείου μας κ. Λαζαρίνη Φώτη, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος επίσημος αγώνας.
Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς πρόκειται για ένα σύνθετο, απαιτητικό, αλλά και διασκεδαστικό άθλημα και όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην περαιτέρω ενασχόληση με το άθλημα στα πλαίσια,τουλάχιστον, του μαθήματος της γυμναστικής.
“Γενικότερα, η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί βοηθά στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, την ανάδειξη λιγότερο γνωστών αθλημάτων και στην ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Σκοπός του σχολείου μας είναι να πρωτοτυπεί κάθε χρονιά με νέες αθλητικές δράσεις και σε συνδυασμό με άλλες δράσεις, όπως η εθελοντική επιμόρφωση μαθητών στον προγραμματισμό που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, να προσφέρει στην κοινωνία και να υπηρετεί τον πραγματικό ρόλο της εκπαίδευσης”, αναφέρει η ανακοίνωση του 5ου Λυκείου.
2

3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.