Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: Κι άλλοι γιατροί θετικοί-“απρόβλεπτη διασπορά” λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Νοσοκομείο Αγρινίου: Κι άλλοι γιατροί θετικοί-“απρόβλεπτη διασπορά” λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αγρινίου με το ζήτημα μάλιστα να θίγεται και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του agrinionews.gr,  θετικοί στον ιό βρέθηκαν δύο ακόμη γιατροί. Ένας  που υπηρετεί  σε μία από τις πλέον κρίσιμες κλινικές σε αυτή τη συγκυρία καθώς και ένας ειδικευόμενος.

Η κατάσταση στο ίδρυμα είναι ανησυχητική ενώ η διοίκηση του ιδρύματος τηρεί σιγήν ιχθύος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξάλλου ζήτησε ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Φέρεται να έχει ληφθεί πάντως σχετική  απόφαση από την 6η ΥΠΕ

Σημειωτέον παράλληλα πως ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 2135 νέα κρούσματα του  ιού στη χώρα  εκ των οποίων 25 στην Αιτωλοακαρνανία.

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου

“Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό χωρίς μοριακό αναλυτή. Τα δείγματα σε ασθενείς λαμβάνονται και στέλνονται στο ριο και τα αποτελέσματα κάνουν εως έξι ημέρες να απαντηθούν, λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων. Δύσκολη η διεκπεραίωση των ασθενών. Σταδιακά το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκαν θετικοί τρείς εργαζόμενοι. Ελήφθησαν δείγματα από ασθενείς και περί των τριάντα εργαζομένων που ήταν επαφές των θετικών κρουσμάτων. Συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και δεν βγήκαν σε καραντίνα όπως φωνάζουμε. Σε έξι ημέρες !!!!!!!!!! που έλαβαν τις απαντήσεις απεδείχθη ότι 5 είναι θετικοί στον ιό, εντελώς ασυμπτωματικοί. Η διασπορά απρόβλεπτη καθ’ ότι εργάζονταν κανονικά. Καλούμε το Υπουργείο υγείας αύριο ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Επιτέλους ένας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο. Περίπου 50.000 ευρώ κάνει”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.