Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Κειμήλια του οπλαρχηγού Δημητρίου Μακρή δωρήθηκαν στο δήμο Μεσολογγίου

φωτο4 (1)Με ιδιαίτερη τιμή, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος παρέλαβε σήμερα από την κυρία Έλλη Δημητρίου Μακρή, δισέγγονη και απ’ ευθείας απόγονος του Δημητρίου Μακρή, πέντε οικογενειακά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα του οπλαρχηγού της Φρουράς της Εξόδου.
Τα αντικείμενα αυτά είναι: ένα καριοφίλι, ένα γιαταγάνι με τα πολυποίκιλτα εξαρτήματα στολίδια του, τρεις παλάσκες με τη ζώνη τους, ένα περιλαίμιο αλόγου και ένα ραβδί.
Η παράδοση και παραλαβή των πολύτιμων αντικειμένων καθώς επίσης η υπογραφή της σχετικής δωρεάς, έγινε στην Πινακοθήκη του Δήμου μεταξύ του Νίκου Καραπάνου και της κυρίας Έλλης Μακρή, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η τοποθέτησή τους σε ειδική προθήκη για την οποία είχε μεριμνήσει ο Δήμος.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ευχαρίστησε θερμά την κυρία Μακρή για την δωρεά της που κοσμεί πλέον το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, ενώ ανακοίνωσε στην ίδια την πρόθεσή του για την διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης σύντομα, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης.
Η συλλογή των αντικειμένων εκτίθεται ήδη στον δεύτερο όροφο της Πινακοθήκης, στην θεματική ενότητα του Οπλαρχηγού Δημητρίου Μακρή.
φωτο1 (3)

φωτο2 (2)

φωτο3 (4)

φωτο4 (1)

φωτο5 (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.