Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας: χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα για τον εορτασμό της 3ης Σεπτεμβρίου 1974-ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ- έδωσε στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής. Η ανακοίνωση:

Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια ο μεγάλος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ φέρνοντας μια μεγάλη τομή στην πολιτική ζωή της χώρας, καθιστώντας την 3η Σεπτεμβρίου ημέρα με ιδιαίτερη σπουδαιότητα για τη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Η διακήρυξη εκείνη καθόριζε και τις αρχές του νέου κόμματος, που στηρίζονταν στο τετράπτυχο:

Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατία.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ως Κίνημα των μη προνομιούχων ήρθε στην εξουσία τον Οκτώβριο του 1981 με το ιστορικό ποσοστό του 48%, η Ελλάδα διάβαινε την πόρτα της μεγάλης Αλλαγής με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις  στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την ισότητα, την εθνική ασφάλεια. Η  Ελλάδα γινόταν ένας αξιόμαχος και ισότιμος ευρωπαϊκός και παγκόσμιος εταίρος.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη διακήρυξη της ημέρας εκείνης έθεσε τα θεμέλια εκσυγχρονισμού της χώρας μας και ισχυροποίησης της θέσης της. Χρέος δικό μας απέναντι στον ηγέτη μας σήμερα είναι να συνεχίσουμε το έργο του και όλες οι αρχές εκείνες να εναρμονιστούν με το Σήμερα αποτελώντας οδηγό των προοδευτικών και Δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας μας. Είμαστε εδώ, η φυσική συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης, την οποία δε θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε για μια ισχυρή δημοκρατική Ελλάδα.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΣΟΚ

Αγρίνιο 3-9-2019

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατία.
    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

  2. Ανώνυμος

    ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΦΟΡΤΣΑ ΠΑΣΟΚΑΡΑ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.