Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

Δημοσκόπηση MRB: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογείται θετικά από το 63,1% – Το 61,4% κρίνει θετικά τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης – Ποιοι είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί

Με 14,5 % διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Πρόθεση ψήφου

ΝΔ 36,4%
ΣΥΡΙΖΑ 21,9%
ΚΙΝΑΛ 6,4%
ΚΚΕ 4,8%
ΜέΡΑ 25 4,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,1%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4%
ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ ΑΠΟΧΗ 3,2%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,8%

Στο μεταξύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη αξιολογεί θετικά το 63,1% των ερωτηθέντων και το 46,5% τον αξιολογεί θετικά όσον αφορά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ. Αρνητικά τάσσεται το 14% των ερωτηθέντων.

Από την άλλη πλευρά τον Αλέξη Τσίπρα κρίνει θετικά το 22,1% για την εμφάνισή του στη ΔΕΘ και το 36,9% εκφράζει αρνητικές γνώμες.

Όσον αφορά τη δημοφιλία των υπουργών στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Δένδιας και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χατζηδάκης, Βρούτσης Παναγιωτόπουλος, Μενδώνη και Γεωργιάδης.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25,9%. Το 20,7% των ερωτηθέντων απαντάει κανένας από τους δύο.

Αξιολόγηση πορεία της κυβέρνησης
Το 61,4% κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης έναντι 24,4% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

Εικόνα πολιτικών αρχηγών

Κυριάκος Μητσοτάκης: 45,5%

Αλέξης Τσίπρας: 35,6%

Φώφη Γεννηματά: 22,7%

Γιάνης Βαρουφάκης: 22,5%

Δημήτρης Κουτσούμπας: 19,9%

Κυριάκος Βελόπουλος: 10,8%

Αξιολόγηση υπουργών

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: 47,4%

Βασίλης Κικίλιας: 43,4%

Νίκη Κεραμέως: 41%

Νίκος Δένδιας: 39,4%

Χρήστος Σταϊκούρας: 39,1%

Κωστής Χατζηδάκης: 37,1%

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Σε έθνη κράτη, όπου αριστερά καί δημοκρατία, εξεπερετουν ξένα συμφέροντα, καί όπου έθνος κράτος εισχωρούν άποικοι εισβολής, και καταστεφουν, τών πολιτισμό ιστορία σύμβολα, τού έθνους κράτος, γιά παράδειγμα, στο νεοελληνικό κράτος, όπου ήταν έθνη ιθαγενή λαοί, και με τη διαμόρφωση σε νεοελληνικό κράτος, κατέστρεψαν τούς πολιτισμούς του,τά σύμβολα ιστορία, όπως γλώσσα, φορεσιά, χρώματα ,μουσική, χορό ,φλάμπουρο σημαία, κ τ λ, άν κάποιος κάνει έρευνα θα βρεί τη πραγματικότητα ,γιαυτό στήν Αιτωλία δέ παρουσιάζουν απόλυτος τίποτα απο πολιτισμό

  2. Ανώνυμος

    Τη Φθιώτιδα ποιοί τη διαμόρφωσαν ;αφού παλαιότερα δεν υπήρχε, πάνω από το Σπερχειό ήταν διαφορετικά, κάτω από το Σπερχειό άλλη χόρα, η Αιτωλία, τότε ήταν οι χώρες με το σύνορα τους, το λαό τους, το πολιτισμό τους, βλέπουμε ότι την Αιτωλία τήν κάναν κομμάτια, γιατί; Γιά ποιό λόγω τη διέλυσαν; Γιατί δε κάναν καί άλλες χώρες περιοχές στο νεοελληνικό κράτος; Γιατί στήν Αιτωλία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.