Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Κλάτενμπεργκ: «Καθαρό το πέναλτι σε Αριγίμπι, καθυστέρησαν οι διαιτητές»

Κλάτενμπεργκ: «Καθαρό το πέναλτι σε Αριγίμπι, καθυστέρησαν οι διαιτητές»

Την καθιερωμένη ανάλυση των επίμαχων φάσεων της αγωνιστικής έκανε ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το πέναλτι του Αριγίμπι.

Σημειωτέον ότι η εσχάτη των ποινών για τον Παναιτωλικό υποδείχθηκε κατόπιν χρήση VAR, με αρκετή καθυστέρηση. Ο Φράνκο Μάζουρεκ αστόχησε. Ο Αλέξης Κούγιας έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος και για λανθασμένη απόφαση.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ όχι απλώς επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης μα βγάζει στη… σέντρα τους διαιτητές που καθυστέρησαν να αποφασίσουν τόσο για το πέναλτι:

«Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι μετά από διεκδίκηση δύο ποδοσφαιριστών για την μπάλα μέσα στην περιοχή. Μετά από έλεγχο στο VAR κατελόγισε πέναλτι.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση διότι ο αμυνόμενος δεν βρήκε την μπάλα ενώ στο μαρκάρισμά του έκανε καθαρή επαφή με το συρόμενο πόδι του στο πίσω μέρος του ποδιού του αντιπάλου.

Ωστόσο η καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης δεν είναι αποδεκτή και ο VAR θα έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι σε ουδέτερη ζώνη και να ζητήσει άμεσα έλεγχο της φάσης πολύ γρηγορότερα από τα πέντε λεπτά και 20 δευτερόλεπτα που απαιτήθηκαν.

Πηγή: titormosnet.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.