Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Κλειστά από σήμερα τα περισσότερα εμπορικά του Αγρινίου

Κλειστά από σήμερα τα περισσότερα εμπορικά του Αγρινίου

Μετά τις της ανακοινώσεις των πρώτων μέτρων από την κυβέρνηση η επισκεψιμότητα  και ο τζίρος στα εμπορικά  στην ουσία μηδενίστηκαν, υπογράμμισε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητώντας το κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Όντως η Κυβέρνηση αποφάσισε το σχετικό κλείσιμο να ισχύσει από αύριο Τετάρτη . Πολλοί έμποροι του Αγρινίου ωστόσο δεν χρειάσθηκε να περιμένουν την απόφαση, κλείνοντας από χθες, Δευτέρα,  και οι ακόμη περισσότεροι από σήμερα, Τρίτη.

«Το σύνολο των συναδέλφων δίνει την μάχη της φυσικής επιβίωσης αλλά και της επαγγελματικής επιβίωσης αποκλειστικά και μόνο μέσα από την δυνατότητα που τους παρέχει  ο μικρός και συρρικνωμένος καθημερινός τζίρος, που υπήρχε  πριν τη νέα  ΄υγειονομική αυτή τη φορά κρίση αλλά τώρα πλέον έχει εξανεμιστεί.

Το πενιχρό έστω προ κορωνοιού ταμείο της κάθε μέρας ήταν αυτό με το οποίο παλεύαμε να είμαστε συνεπείς στην εφορία, στον ασφαλιστικό φορέα, στην τράπεζα, στις ρυθμίσεις, στους προμηθευτές, στην κάλυψη των επιταγών στο τέλος του μήνα, στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών επιβίωσης των οικογενειών μας.

Η παρατεταμένη υπερδεκαετής οικονομική κρίση που ο κλάδος μας βίωσε στον υπερθετικό βαθμό (μαζί με όλα τα αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας) δυστυχώς χιλιάδες συναδέλφους μας τους εξοστράκισε εκτός κλάδου και όσοι παραμείναμε είμαστε με δάνεια, οφειλές και χρέη που μας αφαιρούν κάθε διαθεσιμότητα ακόμη και ενός ελάχιστου  αποθεματικού που θα εξασφάλιζε στοιχειωδώς (έστω)  την δυνατότητα βιοπορισμού για ένα μικρό χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Εμπορικός Σύλλογος περιγράφοντας με δραματικό τόνο τη κατάσταση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος σε αυτή τη συγκυρία θέτει και τα ακόλουθα αιτήματα:

-Επαρκή μέτρα οικονομικής στήριξης για όλους τους συναδέλφους . Οι συνέπειες της έκτακτης αυτής κατάστασης σε οικονομικό επίπεδο θα είναι τραγική αφού και πριν πόσο μάλλον τώρα , οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων μας.

-Την απαλλαγή μας από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική μας ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.

-Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους επόμενους 4 μήνες.

-Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων προς τρίτους για τους επόμενους 4 μήνες και ρύθμιση αποπληρωμής τους μετά την παρέλευση του 4μήνου.

-Να μην χαθεί καμιά ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικό φορέα, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.

-Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων, κλπ. εις βάρος μας. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού, κλπ.

-Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, ανάλογο του επιδόματος ανεργίας για όσο καιρό κρατά η έκτακτη αυτή κατάσταση με ειδική μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.

-Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου για εισοδήματα που να είναι απολύτως επαρκή για την φυσική και επαγγελματική επιβίωσή μας και την κατάργησητου τέλους επιτηδεύματος ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην εκτιναχθούν για μια ακόμη φορά τα χρέη μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Πωωωω και τωρα τις μυγες ποιος θα τις βαραει ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.