Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

kkeΚλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μιχαήλ Μιχαήλ, ανθυποπυραγό ε.α., μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία σε Αμφιλοχία, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
Ο Μιχαήλ Μιχαήλ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και σύμωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με την επέμβαση των ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας-Γαλλίας στη Συρία, που συνιστά κλιμάκωση του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με επίκεντρο τη Συρία. Τόνισε επίσης τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ότι παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενισχύοντας την παρουσία του στη χώρα με νέες βάσεις. Ταυτόχρονα αποκάλυψε την υποκρισία της, αφού από τη μια λέει ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στην επέμβαση αλλά από την άλλη παρέχει κρίσιμες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή της».
Επίκεντρο της περιοδείας ήταν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία καθώς και οι πυροσβέστες. Τέτοια είναι ο μειωμένος προϋπολογισμός που αναγκάζει τους πυροσβέστες ακόμα και να πληρώνουν από την τσέπη τους για τον εξοπλισμό που τους είναι απαραίτητος, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια καθώς και το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ «στέκεται εδώ και δεκαετίες πλάι στους πυροσβέστες και στα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία σταθερά αναδεικνύει παντού και στη βουλή». Τέλος ανέφερε ότι τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και εναπόκειται στα χέρια και των ίδιων να διεκδικήσουν τη λύση τους, πλάι στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.