Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Koντα στην εκλογή ο Γιώργος Βαρεμένος

Koντα στην εκλογή ο Γιώργος Βαρεμένος

Αν και τα πρώτα στοιχεία είναι ανεπίσημα και οι εκτιμήσεις θεωρούνται επισφαλής, η πρώτη εικόνα της σταυροδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατατείνει πως φαβορί για την έδρα της Αιτωλοακαρνανίας είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος.

Ποιος είναι ο Γιώργος Βαρεμένος:

Ο Γιώργος Βαρεμένος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1953 από αγροτική οικογένεια. Από μικρός δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα κατά της χούντας και το 1974 αναδείχθηκε ο πρώτος μεταδιδακτορικός πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων φοιτητών, ενώ ήταν μέλος της ΚΚΕ παίρνοντας μέρος στην ίδρυση των οργανώσεων του στο νομό. Παρέμεινε ως το 1990 οπότε εντάχθηκε στο Συνασπισμό.

Το 1976 ήταν μέλος της αρχισυνταξίας του «Οδηγητή», ενώ μετά το στρατιωτικό, εργάστηκε για 6 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης του «Ριζοσπάστη» και ακολούθως στην εφημερίδα «Πρώτη» ως αρχισυντάκτης.

Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος εργάστηκε επίσης σε εφημερίδες όπως «Αναγνώστης», «Απογευματινή», (με προσωπική χιουμοριστική στήλη) και περιοδικά μεταξύ των οποίων τα Επίκαιρα και επίσης στα ραδιόφωνα «Δίαυλος 10», «Κανάλι 1», ΑΝΤ1 Radio και Real FM.

Στην τηλεόραση εργάσθηκε ως πολιτικός συντάκτης και παρουσιαστής εκπομπών στα κανάλια ΑΝΤ1, STAR και ALTER.

Έχει συνοδέψει αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς και αρχηγούς κομμάτων στο εξωτερικό ως μέλος δημοσιογραφικών αποστολών, ενώ από μόνος του έχει ταξιδέψει σε 70 περίπου χώρες στον πλανήτη, αναζητώντας ίχνη παλαιών πολιτισμών και ισορροπία στην άγρια φύση.

Το 2009 ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών παίρνοντας 9300 σταυρούς, ενώ ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στην Αττική και περιφερειακός σύμβουλος.Στη διάρκεια της διαδρομής του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν ταυτισμένος με την Αιτωλοακαρνανία τα αιτήματα των κατοίκων της οποίας φιλοδοξεί να προβάλει, τασσόμενος στο πλευρό τους.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.