Πέμπτη, Μάιος 23, 2019

Κόντρα στο Μεσολόγγι ακόμη και με αφορμή έναν πολιτικό γάμο στο χώρο της Πινακοθήκης

1-Desktop Στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καθημερινά προκύπτουν εστίες διαφωνίας. Η τελευταία έχει να κάνει με το κέτερινγκ που φέρεται να παρατέθηκε μετά από πολιτικό γάμο που τέλεσε ο δήμαρχος στο χώρο της Πινακοθήκης
«Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι κατά τη διάρκεια της τελετής – για πρώτη φορά στα χρονικά – εντός του ιερού χώρου αναφοράς των Εξοδιτών Ελεύθερων Πολιορκημένων παρατέθηκε κέτερινγκ με τη δική του φυσικά ανοχή! Η πράξη αυτή δεν έχει προηγούμενο και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί, διότι η βεβήλωση του ιερού χώρου της Πινακοθήκης αποτελεί τουλάχιστον προκλητική και αποδοκιμαστική συμπεριφορά», αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Η Κοινωνία Μπροστά» του Π.Παπαδόπουλου που συνόδευσε την ανακοίνωση και με το…σχετικό φωτομοντάζ
Η απάντηση όμως της δημοτικής αρχής αναφέρει τα ακόλουθα: «Με την «βοήθεια» ατυχούς έως προσβλητικού μοντάζ, ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος σήμερα με ανακοίνωσή παρουσίασε ως χώρο γαμήλιων δεξιώσεων με χρήση κέτερινγκ το χώρο της Πινακοθήκης (Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης) του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τον ίδιο αλλά και τους συμπολίτες μας πως μετά την τέλεση του πολιτικού γάμου που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, οι νεόνυμφοι προσέφεραν στους προσκεκλημένους την καθιερωμένη μπομπονιέρα κι ένα συσκευασμένο γλυκό στην είσοδο του κτηρίου της Πινακοθήκης.
Εντός του χώρου, δεν διοργανώθηκε κανένα απολύτως «κέτερινγκ» -όπως ο ίδιος επικαλείται στην ανακοίνωσή του – «υπό το βλέμμα» μάλιστα των έργων τέχνης που φιλοξενούνται εκεί. Κάτι τέτοιο άλλωστε είναι αδιανόητο για τον επί 35 ολόκληρα χρόνια υπάλληλο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο οποίος επιμελείται προσωπικά την διατήρηση του χώρου σε άψογη κατάσταση!».

Η ανακοίνωση της παράταξης «Η Κοινωνία Μπροστά»

Ο Ντελακρουά και η «Ελευθερία» πρέπει να αισθάνονται ευγνώμονες…
Κέτερινγκ κατά την τέλεση πολιτικού γάμου μέσα στον ιερό χώρο της Πινακοθήκης!

Το Σάββατο 3-2-2018 και ώρα 11:00π.μ., ο πρώτος πολίτης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Καραπάνος, τέλεσε στο χώρο της Πινακοθήκης, στο ιστορικό μας Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία της πόλης, πολιτικό γάμο, πράγμα για το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει τελευταία. Ουδέν το μεμπτό. Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι κατά τη διάρκεια της τελετής – για πρώτη φορά στα χρονικά – εντός του ιερού χώρου αναφοράς των Εξοδιτών Ελεύθερων Πολιορκημένων παρατέθηκε κέτερινγκ με τη δική του φυσικά ανοχή!
Η πράξη αυτή δεν έχει προηγούμενο και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί, διότι η βεβήλωση του ιερού χώρου της Πινακοθήκης αποτελεί τουλάχιστον προκλητική και αποδοκιμαστική συμπεριφορά.
Είπαμε κ. Δήμαρχε, όλα τα πράγματα έχουν την αξία τους. Ο ιερός χώρος όμως ιστορικής αναφοράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, δεν προσφέρεται ούτε για επιπολαιότητες, ούτε για χυδαιότητες τέτοιου τύπου.
Κάποιοι παραπέρα μας βλέπουν και μας κρίνουν. Και κυρίως όλοι όσοι – μεταξύ των οποίων και εσείς – ομνύουν στα ιερά και στα όσια. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Έχετε εντελώς χάσει την αίσθηση του μέτρου. Και αν εσείς περιφρονείτε με τέτοιου είδους πρακτικές τον ιστορικό χώρο της Πινακοθήκης, κάποιοι άλλοι δεν πρέπει να σας το επιτρέψουν! Η ιστορία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε εμπορικό υποκατάστατο. Θλίψη και μόνο θλίψη…

ΥΓ. Μιας και τελειώνουν τα τσικνίσματα, το Πάσχα κοντά είναι. Ο Ντελακρουά και η «Ελευθερία» θα σας είναι πάντως ευγνώμονες…

Η ανακοίνωση-απάντηση της δημοτικής αρχής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Μην προσπαθείτε ν’ αποπροσανατολίσετε τους δημότες! Δεν πείθετε κ. Παπαδόπουλε!

Με την «βοήθεια» ατυχούς έως προσβλητικού μοντάζ, ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος σήμερα με ανακοίνωσή παρουσίασε ως χώρο γαμήλιων δεξιώσεων με χρήση κέτερινγκ το χώρο της Πινακοθήκης (Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης) του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τον ίδιο αλλά και τους συμπολίτες μας πως μετά την τέλεση του πολιτικού γάμου που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, οι νεόνυμφοι προσέφεραν στους προσκεκλημένους την καθιερωμένη μπομπονιέρα κι ένα συσκευασμένο γλυκό στην είσοδο του κτηρίου της Πινακοθήκης.
Εντός του χώρου, δεν διοργανώθηκε κανένα απολύτως «κέτερινγκ» -όπως ο ίδιος επικαλείται στην ανακοίνωσή του – «υπό το βλέμμα» μάλιστα των έργων τέχνης που φιλοξενούνται εκεί. Κάτι τέτοιο άλλωστε είναι αδιανόητο για τον επί 35 ολόκληρα χρόνια υπάλληλο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο οποίος επιμελείται προσωπικά την διατήρηση του χώρου σε άψογη κατάσταση!
Η ατυχής ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου, θεωρούμε πως οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση. Ωστόσο επισημαίνεται στον ίδιο, πως η προσφορά εθιμικών «κερασμάτων» μετά από κάθε γαμήλια τελετή, γίνεται με τον αντίστοιχο τρόπο στην είσοδο των Ιερών Ναών, χωρίς να διακυβεύεται η ιερότητά τους….

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.