Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: 891 οι εμβολιασθέντες στην Αιτωλοακαρνανία- και αστυνομικοί στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Κορωνοϊός: 891 οι εμβολιασθέντες στην Αιτωλοακαρνανία- και αστυνομικοί στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Συνολικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα 84.800 εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ενώ έχουν κλειστεί πάνω από 372.000 ραντεβού, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι εμβολιασθέντες ανέρχονται σε 891 ενώ σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο Νομό 40 άτομα εμβολιάσθηκαν.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr , τις επόμενες στο Νοσοκομείο Αγρινίου θα μεταβούν για να κάνουν το εμβόλιο και αστυνομικοί.

Στα στελέχη της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης θα διατεθεί ένας αριθμός εμβολίων που έμεινε αδιάθετος καθώς δεν υπήρξε και ένα ποσοστό συμπολιτών-όπως και υγειονομικών- που δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν προσήλθαν στο ραντεβού τους.

Πολλά είναι τα παράπονα πάντως που εκφράζονται στο Αγρίνιο για το γεγονός πως  υγειονομικοί και ηλικιωμένοι άνω των 85 αδυνατούν να βρουν διαθέσιμη ημερομηνία εμβολιασμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα κυριάρχησε στη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Οι μειωμένες παραλαβές από την Pfizer δεν θα διαρκέσουν πάνω από μία εβδομάδα και ο προγραμματισμός που έχει γίνει διασφαλίζει ότι θα γίνει και η δεύτερη δόση, σε όσους έχουν κάνει την πρώτη, διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Τόνισε ότι το κρύο είναι σύμμαχος του ιού και όχι των ανθρώπων, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για θανάτους υπερηλίκων στη Νορβηγία, τα οποία συσχέτιζαν τους θανάτους αυτούς με τον εμβολιασμό.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών απάντησε και σε τρία συχνά ερωτήματα:

• Το εμβόλιο προκαλεί νόσο; Όχι, αυτό είναι εντελώς λανθασμένο
• Το εμβόλιο θετικοποιεί το τεστ; Όχι, και αυτό είναι εντελώς λανθασμένο
• Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό για πνευμονιόκοκκο ή γρίπη, η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι αυτός πρέπει να γίνεται 15 ημέρες πριν ή μετά τον εμβολιασμό για Covid-19.

Τόνισε επίσης ότι η παρακολούθηση για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων συνεχίζεται και μετά την έναρξη της εφαρμογής τους.

Σε ό,τι αφορά στις ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων, δήλωσε ότι σε κάθε κλινική μελέτη συμμετείχαν 30.000-40.000 εθελοντές, ενώ η παρακολούθηση συνεχίζεται και μετά τον εμβολιασμό και μέχρι στιγμής ο εντοπισμός σπάνιας επιπλοκής ανέρχεται στη 1 στο εκατομμύριο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι εμβολιασμοί παγκοσμίως εξελίσσονται κανονικά και μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 40 εκατ. εμβόλια σε 51 χώρες.

Επανέλαβε δε τις τρεις βασικές ιδιότητες των εμβολίων:

– Έλεγχος ανοσογονικότητας: η δυνατότητα δηλαδή να παρέχουν εξουδετωρωτικά αντισώματα,
– Αποτελεσματικότητα:η δυνατότητα να προφυλάσσουν το άτομο από τη νόσηση
– Ασφάλεια: η προστασία από σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.