Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Koρονοϊός: Η Αιτωλοακαρνανία σε “επιτήρηση”- Σύγχυση με το νέο ωράριο στην Εστίαση

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, βάσει του επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται από τις υγειονομικές αρχές, παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς.

Η Αιτωλοακαρνανία, στην οποία τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία,  κατατάσσεται στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης το οποίο προβλέπει την εφαρμογή συγκεριμένων μέτρων σε πολλούς τομείς και φυσικά στα καταστήματα εστίασης και στα κέντρα διασκέδασης (που περιλαμβάνουν και τις δεξιώσεις για τα κοινωνικά γεγονότα).

Ειδικότερα σε αυτά το ωράριο του Επιπέδου 2 προβλέπει να είναι κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).

Ωστόσο καμία σχετική επίσημη ενημέρωση και οδηγία δεν έχουν οι τοπικοί φορείς, η αστυνομία και οι εκπρόσωποι της Εστίασης του Αγρινίου.

Κατα συνέπεια παραμένει και σήμερα το ισχύον ωράριο και όλοι τελούν σε αναμονή των νεώτερων οδηγιών. Εκτιμάται πάντως πως θα ισχύσει από Δευτέρα αφού προηγηθεί η δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση έχει προκληθεί σύγχυση ειδικά στους πολίτες που έχουν προγραμματισμένη δεξίωση γάμου κλπ. για το τι μέλλει γενέσθαι.

Aναλυτικά τα μέτρα που προβλέπει ο χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας 

 

Created with GIMP

Created with GIMP

Created with GIMP

Created with GIMP

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.