Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Κορωνοϊός-Αιτωλοακαρνανία: τα 21 κρούσματα στο Αγρίνιο και 40 στον δήμο Μεσολογγίου

Κορωνοϊός-Αιτωλοακαρνανία: τα 21 κρούσματα στο Αγρίνιο και 40 στον δήμο Μεσολογγίου

Κόντρα στο…ρεύμα η Αιτωλοακαρνανία είναι από τις ελάχιστες περιοχές  της χώρας με ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και σήμερα από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 61 νέα επιβεβαιωμένα.

Πρόκειται  για αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας καθώς ο αριθμός αφορά την κατανομή ενός 24ώρου και όχι δύο ημερών όπως συνέβη χθες που τα 61 αφορούσαν την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στη χώρα τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.387.

Τα 61 της Αιτωλοακαρνανίας εντοπίζονται στο Αγρίνιο τα 21, τα 16 στο Μεσολόγγι , τα 22 στο Αιτωλικό  και δύο στο Ευηνοχώρι. 

Η Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζει από τους χειρότερους πλέον δείκτες και χαρακτηριστικό είναι πως έχει τριπλάσιο αριθμό από την Αχαΐα και από τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανα 100.000 πληθυσμό.

Η κατάσταση στο δήμο Μεσολογγίου θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική και ειδικά στο Αιτωλικό. Στο Αγρίνιο προβληματίζει το γγεονός πως η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι σε άτομα νεαρής ηλικίας.

35 άτομα νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου 

Αντίστοιχα και στις εισαγωγές ασθενών ο νομός πάει κόντρα στο…ρεύμα. Το τελευταίο τριήμερο υπήρξε πίεση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με τους νοσηλευόμενους πλέον να ανέρχονται σε 17 και την κλινική covid να είναι πλήρης.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι νοσηλευόμενοι στην κλινική covid ανέρχονται σε 13 και σε πέντε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) . Συνολικά στο Νομό 35 είναι τα άτομα που χρήζουν νοσηλείας με την τάση να είναι αυξητική.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.