Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωϊ και στην Περιφέρεια Αττικής
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς η εξάπλωση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και αρκετές περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς.

Το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης και σε όλη την περιφέρεια Αττικής από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για το διάστημα μέχρι τις 23 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των νέων μέτρων λόγω των στοιχείων που, όπως είπε, στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής «δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και αφορά νεώτερες ηλικίες».

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο 50 ατόμων για όλες τις συναθροίσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έως τις 24 Αυγούστου πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).

Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης:

– Ειδικά μέτρα «αλά Πόρος» σε Πάρο και Αντίπαρο το πρωί του Σαββάτου στις 6 έως τις 24 Αυγούστου

– Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των μέτρων στον Πόρο με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνεται στις 12 τα μεσάνυχτα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός στρατοπέδων και σε δομές μεταναστών

– Όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδειες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ με ευθύνη των εργοδοτών τους.

– Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο δημόσιο στο εξής θα εργάζονται ή με τηλεργασία ή back office

– Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για μια εβδομάδα μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ειδικά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους για όσους επιστρέψουν από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Υπομονη καποια στιγμη θα το παρουν χαμπαρι πως μονο με την απαγορευση της κυκλοφοριας των ανω τον 70 ετων θα σταματησουν να ψοφανε τα γεροντια απο μια απλη γριπη.

  2. Ελλας

    Η έντονη χρήση μάσκας μειώνει το ποσοστό οξυγόνου στον οργανισμό. Αυξάνονται τα ποσοστά εισπνοής του διοξειδίου του άνθρακα από αυτό που εκπνέουμε και συσσωρεύεται στα τοιχώματα της μάσκας. Πέφτοντας το ποσοστά του οξυγόνου στον οργανισμό γιατί με αυτό ζούμε τον εξασθενουμε κάνοντας τον επιρρεπή σε αρρώστιες διότι δεν εισπνέουμε αντισώματα . Επίσης μια καλή μάσκα πρέπει να είναι μιας χρήσης και κοστίζει το ελάχιστο 12.00 ευρώ. Πες τε μου εσείς κυβερνώντες και οι αστυνομικοί με ποια δικαιοδοσία κόβετε 150αρια? Με ποια ΦΕΚ τα πράττετε αυτά?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.