Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός: Δεύτερη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Κορωνοϊός: Δεύτερη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Προς διπλασιασμό των ημερήσιων εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Αγρινίου. 

«Ας τσικνίσουμε μόνο με την οικογένειά μας.Είναι κρίμα τώρα που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Όλοι θέλουμε να λειτουργήσουν ξανά σύντομα λιανεμπόριο και σχολεία», ανέφερε σε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την συμπλήρωση του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

Ενόσω στη χώρα έχουν συμπληρωθεί ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί, στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν μέχρι χθες μόλις 11532 με το νομό να έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά στη χώρα. Μόλις 3.429 συμπολίτες έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Μια θετική εξέλιξη ωστόσο έχει να κάνει με τη δεύτερη εμβολιαστική γραμμή που θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο και για την οποία γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες.
Θα απασχοληθεί εξάλλου σε αυτή το υγειονομικό προσωπικό που έχει «απελευθερωθεί» από τη διακοπή των τακτικών χειρουργείων.

Με τη λειτουργία της δεύτερης εμβολιαστικής γραμμής θα διπλασιαστεί ο ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών στο Νοσοκομείο του Αγρινίου αλλά προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγείται μόνο το εμβόλιο της Pfizer ή και της Astrazeneca για το οποίο οι Αγρινιώτες αναγκάζονται να μετακινούνται σε Κέντρα Υγείας όμορων δήμων.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου παράλληλα νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορωνοϊό με την κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη προς το παρόν αλλά να μην παύει η ανησυχία καθώς καθημερινά εισάγονται ασθενείς (αντίστοιχα με όσους περίπου λαμβάνουν εξιτήριο) γεγονός που φανερώνει πως στην περιοχή αυξήθηκε το ιικό φορτίο. Αν η κατάσταση χειροτερέψει τότε αναμένεται να αυξηθούν σε 36 (από 24) οι κλίνες στην κλινική Covid.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.