Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Στο 2,75% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα – Οι τρεις άξονες της Επιχείρησης Ελευθερίας

Στο 2,75% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα – Οι τρεις άξονες της Επιχείρησης Ελευθερίας

Ένας χρόνος ολοκληρώθηκε, χθες, από την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε τον κορονοϊό ως επικίνδυνο για την παγκόσμια υγεία.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα αλλά και το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως: «Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 εμβολιασμοί ενώ μέχρι το τέλος της μέρας αναμένουμε να ξεπεράσουμε τις 22.000».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί εμβολιαστικά το 2,75% της χώρας.

Υπενθύμισε πως η όλη επιχείρηση του εμβολιασμού βασίζεται σε τρεις άξονες.

Ασφάλεια

Τη διανομή και τη διενέργεια των εμβολιασμών
και τη διαφάνεια
«Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιχείρησης σήμερα περισσότερα από 1,500 άτομα εργάζονται καθημερινά στην Επιχείρηση Ελευθερία» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και προχώρησε στην ανακοίνωση πως το ΕΣΥ θα στελεχωθεί με επικουρικό προσωπικό.

«Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις από 1.000 άτομα για τον εμβολιασμό και έχουν ήδη προσληφθεί 500 άτομα. Θα ανοίξουν αλλα 300 κέντρα τον Φεβρουάριο, συνολικά 700» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Οι παραδόσεις των εμβολίων
Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε την κοινότητα για τον προγραμματισμό των παραδόσεων των εμβολίων.

«Σήμερα παραλάβαμε από την Pfizer άλλες 90.000 δόσεις και αναμένουμε συνολικά 1.140.000 δόσεις και 240.000 μέχρι τέλη Μαρτίου από την Moderna. Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με την Astrazeneca ενημερωθήκαμε ότι συνολικά θα παραλάβουμε 540.000 δόσεις τον Μάρτιο» είπε.

newsbeast.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.