Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Κορωνοϊός: SMS του 112 στη Ζάκυνθο -«Να είστε σε επιφυλακή»

Κορωνοϊός: SMS του 112 στη Ζάκυνθο -«Να είστε σε επιφυλακή»

Εκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου στην Ζάκυνθο και το 112 απέστειλε SMS σε όσους βρίσκονται στο νησί για να τους επιστήσει την προσοχή.

Οπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις περιοχών στις οποίες έχει εφαρμοστεί το «μοντέλο Πόρου» το τελευταίο διάστημα, έτσι και στην περίπτωση της Ζακύνθου μήνυμα από το 112 «χτύπησε» στα τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής.

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», σημειώνεται στο μήνυμα του 112 που παραπέμπει στον σύνδεσμο με τα έκτακτα μέτρα για το νησί που αποφασίστηκαν χθες. Οπως συνηθίζεται, το SMS είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, τα ελληνικά και τα αγγλικά.

Το μήνυμα του 112:

Τα μέτρα στην Π.Ε. Ζακύνθου

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
-Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.