Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός: Οι χώρες με τα περισσότερα κατά κεφαλήν κρούσματα -Έκπληξη η χώρα στην κορυφή

Κορωνοϊός: Οι χώρες με τα περισσότερα κατά κεφαλήν κρούσματα -Έκπληξη η χώρα στην κορυφή

Μπορεί οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιταλία να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη, αλλά μια ανάλυση αυτών των κατά κεφαλήν κρουσμάτων, δηλαδή τον αριθμό τους ανά εκατομμύριο κατοίκων, αποκαλύπτει μια διαφορετική εικόνα.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας δεν βρίσκονται οι ΗΠΑ, που κατέχουν πλέον τη θλιβερή πρωτιά σε συνολικό αριθμό, ούτε η Ιταλία και η Ισπανία που μετρούν εκατόμβες νεκρών καθημερινά, αλλά ούτε η Κίνα. Βρίσκεται η Ελβετία, με 1.340 κρούσματα του φονικού κορωνοϊού ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία και ακολουθεί η Ιταλία, σύμφωνα με γράφημα του Business Insider, βάσει στοιχείων του Johns Hopkins.

Οι ΗΠΑ, που θρηνούν 1.300 θύματα, βρίσκονται χαμηλά στη λίστα των κατά κεφαλήν κρουσμάτων. Μέχρι χθες το πρωί μόνον 210 άνθρωποι ανά εκατομμύριο Αμερικανών είχαν μολυνθεί. Αλλά η πανδημία εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα και η κατάσταση αλλάζει διαρκώς καθώς αναφέρονται νέα κρούσματα –ο αριθμός των οποίων εξαρτάται και από το πόσοι υποβάλλονται στις σχετικές εξετάσεις. Από τον περασμένο Δεκέμβριο σχεδόν 530.000 άνθρωποι σε 175 χώρες έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν γιατί η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τόσο σφοδρά την Ιταλία

Η Ιταλία μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον νέο κορωνοϊό, πάνω από 8.200. Στις 21 Μαρτίου καταγράφηκαν άλλοι 793 θάνατοι από την Covid-19, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νεκρών από την αρχή της επιδημίας πριν από τέσσερις μήνες, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην κορύφωσή της στην Κίνα ο αντίστοιχος μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νεκρών ήταν 150 στις 23 Φεβρουαρίου.

Και το γεγονός ότι είναι τόσο υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία ίσως εξηγεί γιατί έχει γονατίσει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας λόγω των ελλείψεων σε νοσοκομειακές κλίνες, αναπνευστήρες, ιατροφαρμακευτικό προσωπικό και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα κύματα των ασθενών.

Πηγή: iefimerida.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.