Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Κώστας Σύρρος: “Με τον κ. Κατσιφάρα πρέπει να δώσουμε νέα όρια στην υπομονή και την ανοχή μας”

Κώστας Σύρρος: “Με τον κ. Κατσιφάρα πρέπει να δώσουμε νέα όρια στην υπομονή και την ανοχή μας”

*Του Κώστα Σύρρου

Με τον κ. Κατσιφάρα είχαμε μια πρόσφατη κοινή εμπειρία. Με διαφορά μιας ημέρας επισκεφθήκαμε και οι δύο τα χωριά του ορεινού Βάλτου. Μια περιοχή που είχα επισκεφθεί πριν από δέκα χρόνια αλλά δυστυχώς από τότε δεν άλλαξε τίποτα, παρά μόνο μεγάλωσε η οργή των κατοίκων απέναντί στην Περιφερειακή αρχή. Διαβάζοντας το χθεσινό δελτίο τύπου της επίσκεψης του κ. Περιφερειάρχη στη συγκεκριμένη περιοχή κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα φαίνεται να βιώνουμε διαφορετικά την πραγματικότητα.

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα μας χωρίζει μια διαφορετική αντίληψη της πολιτικής.

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα θα αρχίσουμε να μην πιστεύουμε ό,τι βλέπουν τα μάτια μας.

Αυτό που διαπίστωσα σε αυτή την επίσκεψη ήταν η απελπισία και η οργή για το πρόσωπο του κ. Περιφερειάρχη, που, όπως ανέφεραν αρκετοί κάτοικοι, «εάν δεν υπήρχε η τηλεόραση δεν θα τον γνώριζαν ούτε καν φυσιογνωμικά». Είναι απορίας άξιο με ποιους συνομίλησε και με ποιον  τρόπο  τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι.

Το παράπονο όλων είναι  ότι τόσα χρόνια κανείς δεν επισκέφθηκε το σύνολο του Βάλτου έστω για να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Καμιά μέριμνα, μηδενικό ενδιαφέρον.

Ο ορεινός Βάλτος αποτελεί μια περιοχή  που δυστυχώς ο βαθμός αδιαφορίας της Περιφερειακής αρχής μας προσβάλειόλους εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες. Ένας ξεχασμένος τόπος χωρίς κανένα έργο υποδομής.

Τα προβλήματα πολλά και διαχρονικά αλλά το πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι  η κατασκευή ενός ασφαλούς οδικού δικτύου. Ένα αίτημα όλης της Αιτωλοακαρνανίας από τον ορεινό Βάλτο ως το Ξηρόμερο και την ορεινή Ναυπακτία.

Από την άλλη το δελτίο τύπου που ακολούθησε την κατά αρκετά χρόνιακαθυστερημένη επίσκεψη του κ. Κατσιφάρα δεναναφέρεισυγκεκριμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά είναι γεμάτο γενικότητες. Μάλλον περισσεύει η κοροϊδία απέναντι στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά τ’ άλλα υπόσχεται αγροτική ανασυγκρότηση. Με ποιον τρόπο,όμως, δεν μας λέει. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπόρεσε ποτέ να εκκινήσει το πολυδιαφημισμένο καλάθι αγροτικών προϊόντων;

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα πρέπει να δώσουμε νέα όρια στην υπομονή και την ανοχή μας.

Ο Κώστας Σύρρος είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Συμβούλος με την παράταξη “Όλα από την Αρχή”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.