Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Kουρουμπλής προς Εκκλησία: Ο Τσίπρας δεν είναι μασόνος, ψάξτε αλλού

Kουρουμπλής προς Εκκλησία: Ο Τσίπρας δεν είναι μασόνος, ψάξτε αλλού

«Ο Τσίπρας δεν είναι μασόνος, ας ψάξουν αλλού» απάντησε δε σε ακραίους ιεράρχες, σχόλιο που προκάλεσε αίσθηση.
kouroumplis-pros-ekklisia-o-tsipras-den-einai-masonos-w_lΣτη γραμμή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εμφανίστηκε το Σάββατο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι. «Δεν έχουν πάρει ακόμη άδειες οι υπερθεματιστές» επέμεινε ο υπουργός.

«Ο νόμος λέει ότι οι τέσσερις έχουν ανακηρυχθεί οριστικοί υπερθεματιστές, δεν είναι αδειούχοι, υπάρχουν μεταξύ τους ενστάσεις, ελέγχεται το πόθεν έσχες έχουμε μια διαδικασία, ας κάνουν λίγη υπομονή να δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «δεν είναι τέσσερις άδειες, είναι και η ΕΡΤ, και η ΕΡΤ 3…» Δυο κανάλια μένουν χωρίς άδεια, και οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους θα ενσωματωθούν στα κανάλια με άδεια υποστήριξε, κάνοντας λόγο για επιδότηση θέσεων εργασίας για προσλήψεις των εργαζομένων. Ο υπουργός δήλωσε ότι ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση τηρείται κατά γράμμα, προσθέτοντας ότι ποινικές ευθύνες θα έχουν όσοι από τους υποψηφίους φοροδιαφεύγουν αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

«Ούτε ένας ψηφοφόρος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετακινείται δεξιά, ο λαός ξέρει τι σημαίνει Δεξιά. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ανωριμότητα που ζητεί εκλογές» ανέφερε δε ο υπουργός.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε αιχμές και κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τους ελέγχους στην Attica Bank, δηλώνοντας ότι «περιμένω από την ΤτΕ ελέγχους στα θαλασσοδάνεια της τελευταίας δεκαετίας».
«Δεν αντέχει η κοινωνία μείωση συντάξεων» απάντησε εξάλλου ο υπουργός στο ΔΝΤ.

Για τον «ιερό πόλεμο»

Για τη διαμάχη Φίλη – Εκκλησίας ανέφερε ότι στο μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να πέσουν οι τόνοι, το θέμα είναι επιστημονικό, ο υπουργός (Παιδείας) έχει πει ότι πρέπει να γίνει διάλογος, και είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν και θα λυθεί η παρεξήγηση.

«Κανείς από αυτή την κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει το ρόλο της Ορθοδοξίας αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι ρόλος πατριωτικός και εθνικός. Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερα ειλικρινή σεβασμό στην εκκλησία» τόνισε. «Ο Τσίπρας δεν είναι μασόνος, ας ψάξουν αλλού» απάντησε δε σε ακραίους ιεράρχες, σχόλιο που προκάλεσε αίσθηση.  

«Δεν μπορούν να ενοχοποιούνται οι σκέψεις το να λέει ένας άνθρωπος μια σκέψη δεν σημαίνει ότι έγινε και νόμος σχολίασε ακόμη», είπε ακόμη ο κ. Κουρουμπλής, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την αντίδραση της ΚΕΔΕ που συγκαλεί τη Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση κατά των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται. Δήμαρχοι κάνουν λόγο για «κυβερνητικούς κομισάριους» υπερκείμενους των δημάρχων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.