Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Κουρουμπλής: Ξέραμε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας

Κουρουμπλής: Ξέραμε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας

kouroumplis

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως είπε ο ίδιος, μετά και τη δήλωση του επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι, δεν αξιολόγησαν αυτή την πληροφορία ως ασφαλή. Ο υπουργός, δηλαδή, θεώρησε ότι η γνώμη των ανθρώπων που έβλεπαν μπροστά τους νεκρούς στο Μάτι δεν ήταν ασφαλής, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Εξάλλου, ο υπουργός δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο ερώτημα που αφορούσε την απουσία ενημέρωσης από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της ίδιας ημέρας. Ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι» και όχι για νεκρούς.

«Η ομάδα αυτή δούλευε στη θάλασσα, έτσι η πληροφορία δεν νομίζω ότι ήταν ασφαλής» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «δεν είναι αυτό το ζητούμενο».«Τα ζητήματα που πρέπει να κρίνουμε, είναι οι αδυναμίες που μπορεί να υπήρχαν στην επιχείρηση και πώς το στρεβλό σύστημα οικοδόμησης δημιουργεί παγίδες» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, ε

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο Τσίπρας, είπε ότι «το πιο εύκολο είναι να καμουφλάρουμε το πρόβλημα με μια παραίτηση» και χαρακτήρισε «πολιτική γενναιότητα» την απόφασή του να πάρει την ευθύνη πάνω του.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη, κάτι που σημαίνει και πολιτική συγγνώμη. Ουδέποτε δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στα χρονικά της πολιτικής ζωής της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Πηγή: parapolitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.