Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Koυρουμπλής: να αποφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς

Koυρουμπλής: να αποφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς

Δεκτό -κατά πλειοψηφία -έγινε το αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη στο πλαίσιο της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά έντονα και δεν φαίνεται διατεθειμένος να πειθαρχήσει με την απόφαση .

Για το ζήτημα παίρνει θέση ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και το ενδιαφέρον στην τοποθέτηση του είναι η αναφορά του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ως κόμμα εξουσίας και μάλιστα αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να λειτουργεί θεσμικά πλέον και να αποφεύγει ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς»

Η ανάρτηση Κουρουμπλή:
Η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο NOVARTIS εξυπηρετεί σκοπιμότητες και αποτελεί πολιτική μεθόδευση με στόχο να φιμώσει πολιτικούς αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο και να εκφοβίσει μάρτυρες και εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δε δικαιούνται να υποδεικνύουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους εκπροσώπους του στην Προανακριτική Επιτροπή.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ως κόμμα εξουσίας και μάλιστα αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να λειτουργεί θεσμικά πλέον και να αποφεύγει ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς. Η Δημοκρατία λειτουργεί με τον κανόνα της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Πολλές Φορές μπορεί οι αποφάσεις της πλειοψηφίας να είναι άδικες, ωστόσο η Δημοκρατία λειτουργεί με θεσπισμένους κανόνες, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.