Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Έχουν κρατήσει το Άγιο Φως από πέρυσι και θα ανάψουν τις λαμπάδες τους!

Έχουν κρατήσει το Άγιο Φως από πέρυσι και θα ανάψουν τις λαμπάδες τους!

Η απόφαση να μην πάει το Άγιο Φως απόψε το βράδυ στην ελληνική επαρχία αλλά να μείνει μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου προκάλεσε πολλές συζητήσεις ανάμεσα στους πιστούς, ακόμη και κατηγορίες με πολιτικές προεκτάσεις αφού τέτοιες αποφάσεις χρεώνονται, καλώς ή κακώς, στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Και στο Αγρίνιο πάντως, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, υπάρχουν περιπτώσεις πιστών που θα κάνουν κανονικά την παραδοσιακή διαδικασία με το άναμμα της λαμπάδας, απλά το Άγιο Φως θα είναι φυλαγμένο από πέρυσι!

Υπάρχουν πιστοί που διατηρούν αναμμένο το Άγιο Φως καθ’ όλο τον χρόνο από το περασμένο Πάσχα και μάλιστα οι πιο αφοσιωμένοι από αυτούς φροντίζουν να το έχουν από πολύ χαρακτηριστικές πηγές της ελληνικής ορθοδοξίας ακόμη και απευθείας από τα Ιεροσόλυμα!

Η ουσία είναι ότι η διαδικασία θα τηρηθεί και οι φίλοι και οι συγγενείς όσων έχουν “φυλάξει” Άγιο Φως θα το πάρουν και θα το μεταφέρουν οι ίδιοι στα σπίτια τους για να νιώσουν Ανάσταση όπως και τα άλλα χρόνια.

Έχει γίνει γνωστό ότι αυτή η διαδικασία θα τηρηθεί και σε πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής, σημάδι ότι η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός είναι πολλή σημαντική για τον Έλληνα ορθόδοξο και στα δικά μας μέρη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. gami

    Φυσικά και θα πάει σε πολλά σπίτια και μέσω εκκλησίας και μέσω πιστών…
    Άγιο φως έχουμε οχι ναρκωτικά!! Άντε γιατί πολύ βγάλατε χολή προς την Εκκλησία, ξεκαθάρισαν πολλά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.