Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Με κρίσιμα αιτήματα η συμβολική κινητοποίηση ιατρών στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Με κρίσιμα αιτήματα η συμβολική κινητοποίηση ιατρών στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου 2020, στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στην είσοδο των τακτικών ιατρείων, η συμβολική κινητοποίηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Οργανώθηκε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας με συγκεκριμένα και κρίσιμα ωστόσο αιτήματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίστηκαν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας ενώ αυτή του Αγρινίου με ανακοινώσεις στήριξαν και άλλοι φορείς της πόλης, όπως το Εργατικό Κέντρο και η Β’ ΕΛΜΕ.

«Ο Απρίλης , όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας της πανδημία στη χώρα μας και ο πιο καθοριστικός για την υγεία του πληθυσμού.
Οι Γιατροί, το Νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό είμαστε και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία Covid_19 που απειλεί τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε την σημασία της ατομικής ευθύνης και της αποδοχής των μέτρων, όσο και αν ο συντελεστής δυσκολίας της καθημερινότητας μας αυξάνεται.
Όμως από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε την εξίσου μεγάλη σημασία της στελέχωσης και θωράκισης του ΕΣΥ.
Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας και γενικότερα στον τομέα υγείας της περιοχής μας και της χώρας μας.
Ζητήσαμε την άμεση λύση τους προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλείς και επαρκείς υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό. Είναι ευθύνη της πολιτείας η στήριξη και θωράκιση του ΕΣΥ», αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας.

Tα αιτήματα 

Μεταξύ άλλων ζητά η Ένωση τη στελέχωση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και τη στελέχωση της ΜΕΘ ώστε να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι διαθέσιμες κλίνες τονίζοντας πως «η τελευταία μάχη για την ζωή δίνεται εκεί».

Διεκδικεί εξάλλου ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας και επαρκή και αποτελεσματικά Μετρά Ατομικής Προστασίας.

Στα αιτήματα εξάλλου περιλαμβάνονται η εφαρμογή ευρείας κλίμακας τεστ στους υγειονομικούς και στον γενικό πληθυσμό σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες του ΠΟΥ, η οργάνωση και συμμετοχή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«Για να μπορέσουμε να δώσουμε στον πληθυσμό την αντιμετώπιση που πρέπει. Για να μην χαθεί καμία ζωή που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει», όπως σημειώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών της οποίας πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ο ΘΕΟΣ

    Όταν τα συνδικάτα δεν έχουν κοινωνική γείωση τα αποτελέσματα ξεφτιζουν και είναι αόραταΔυο στοιχεία τηρούμε απαραίτητα τα μέτρα αλλά δεν ξεχνάμε να ζητάμε και την ενίσχυση του ΕΣΥ .Αλλά το να φτάνουμε να κάνουμε αντιπολίτευση του κώλου όπως τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι ίδιοι ψηφίζανε μαζί με ΝΔ τα μνημόνια πετσοκοματος του ΕΣΥ πάει πολύ.Ξεπεταχτηκε βλέπω και ενας συριακός υγειονομικός κάπως ευτραφής αριστερά που όταν ήταν η κυβέρνησουλα του στα πράγματα είχε εξαφανισθεί.Πλακα πλάκα άγιο είχαμε που δεν ήταν αυτοί πάνω με την πανδημία γιατί θα είχε εξαφανισθεί η χωρα.Εκτος εάν αναλάμβανε την κατάσταση ο Καρανικας .Η μάχη στην χώρα των Λωτοφάγων συνεχίζεται.

  2. Ανώνυμος

    Eνω η νδ κυβερνησαρα μας ειναι κορυφη.Αψογη στις ελεημοσυνες.Διαθετει χρηματα σε καναλαρχες,διαφημησεις ,διοδαρχες,golden boys των δεκο και φυσικα στα ιδιωτικα νοσοκομεια.οι δημαρχοι κοροιδευουν δωριζοντας το μισο μισθο τους(αχαχαχαχαχ) και ανοιγουν λογαριασμους ζητοντας απο τους απλους πολιτες να τα ακουμπισουν τωρα που χανομαστε.σκετος τραγελαφος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.