Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Κυκλοφόρησε η βιογραφία του Μεσολογγίτη ήρωα, αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή

Κυκλοφόρησε η βιογραφία του Μεσολογγίτη ήρωα, αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή

Κυκλοφoρεί από τις εκδόσεις ΛΕΙΜΩΝ το βιβλίο της Χριστίνας Δημητρακάκη-Μουστακλή με τίτλο  «Σπύρος Μουστακλής – Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος».

Πρόκειται για τη βιογραφία του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υπήρξε σπάνιο παράδειγμα ανένταχτου δημοκράτη αξιωματικού, ο οποίος αρχικά κυνηγήθηκε με εξορίες, πειθαρχικές διώξεις και στο τέλος βασανίστηκε απάνθρωπα από υπάνθρωπους της Χούντας για να γίνει το σύμβολο της  αντίστασης στο δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967.

Στο βιβλίο περιγράφονται όλες οι φάσεις της καριέρας του Σπύρου Μουστακλή, με παράθεση των πραγματικών γεγονότων, αλλά και αφηγήσεις τόσο της συζύγου του όσο και γνωστών δημοσιογράφων, στρατιωτικών και φίλων μέσα από τις οποίες ο αναγνώστης πληροφορείται λεπτομέρειες της σύντομης και πολυτάραχης ζωής του, που χαρακτηριζόταν από αφοσίωση στο καθήκον, ήθος και εντιμότητα.

Εξού και η ελευθερία πνεύματος, η οποία δικαιολογεί τον τίτλο «Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος», αφού συν τοις άλλοις ο Σπύρος Μουστακλής ήταν τέκνο του Μεσολογγίου.

Παρά τον μεγάλο όγκο του, το βιβλίο διαβάζεται πανεύκολα λόγω της μυθιστορηματικής αφήγησης της συγγραφέως και των εναλλαγών στην συναρπαστική ζωή του ήρωα, εκτός ίσως από την εξιστόρηση του μαρτυρίου του στην ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου ο αναγνώστης πρέπει να παίρνει βαθιές ανάσες για να αντέξει την οργή που του προκαλεί η περιγραφή της κτηνώδους βίας των βασανιστών και της απάνθρωπης αδιαφορίας των «γιατρών» για το μαρτύριο του Σπύρου Μουστακλή.

Το βιβλίο είναι από αυτά που πρέπει να διαβάσουν όλοι, όσοι έζησαν το αίσχος της Χούντας, αλλά και οι νεότεροι, για να θυμούνται οι μεν και να γνωρίζουν οι δε.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αφήγημα, προϊόν ολόκληρης ζωής της Χριστίνας Δημητρακάκη-Μουστακλή. Τον πρόλογο υπογράφει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας

    Κρίμα που σε αυτή τη χώρα βρεθηκαν ελαχιστοι ενστολοι που αντιταχτηκαν ενεργά στη φασιστική πανούκλα.
    Ακομα πιο κριμα που οι υπαίτιοι δεν πληρωσαν για τα εγκλήματα τους.
    Η αστική εναλλαγη ,επιλογη του κεφαλαίου προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις, εξασφάλισε την ατιμωρησία στους υπαίτιους της προδοσίας της Κύπρου και σε ολο το φασιστικο συρφετό.
    Αιώνια τιμή και μνήμη στο Σπύρο Μουστακλή και σε ολους οσους σήκωσαν το αναστημα τους στα φασιστικά τέρατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.