Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Kυριαζοπούλου: άδικη η κατάληψη για τους φοιτητές του τμήματος Αρχαιολογίας αλλά να μην κληθεί η αστυνομία

Kυριαζοπούλου: άδικη η κατάληψη για τους φοιτητές του τμήματος Αρχαιολογίας αλλά να μην κληθεί η αστυνομία

Αποκλεισμένοι για σχεδόν τρεις μήνες βρίσκονται από το τμήμα τους και τα μαθήματά τους οι φοιτητές του νεοϊδρυθέντος τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο.
Αιτία είναι η κατάληψη που πραγματοποιούν, όλο αυτό το διάστημα οι φοιτητές του καταργηθέντος τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ζητώντας την επανίδρυσή του.
Παρότι το θέμα έχει φτάσει στο υπουργείο Παιδείας με τους αγανακτισμένους φοιτητές να διεκδικούν τη λειτουργία του τμήματός τους, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση.
Χθες αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την πρύτανι του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και της κατέθεσε ψήφισμα με αίτημα να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματός τους.
«Παρόλο που εμείς δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση για κατάληψη, ούτε φυσικά ευθυνόμαστε για αποφάσεις και νόμους της Πολιτείας, ώστε να τιμωρούμαστε με απώλεια μαθημάτων και ίσως και εξαμήνων» επισημαίνουν στη σχετικό τους ψήφισμα οι φοιτητές της Αρχαιολογίας προσθέτοντας:
«Οταν επιλέξαμε το νέο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι οι σπουδές μας θα έχουν αρνητική εξέλιξη με σοβαρές συνέπειες στην εκπαίδευσή μας, λόγω απώλειας διδακτικών ωρών, αλλά και ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση σε μας και τις οικογένειές μας. Είναι απαράδεκτο να παρεμποδίζεται η είσοδός μας στις αίθουσες διδασκαλίας και η διεξαγωγή των μαθημάτων, χωρίς να γίνεται σεβαστή η απόφασή μας να παραμείνει το τμήμα μας ανοιχτό. Παρακαλούμε για τις άμεσες πρωτοβουλίες και ενέργειες σας ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματός μας».

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
«Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει εις βάρος των φοιτητών του τμήματος Αρχαιολογίας. Δεν μπορεί η κατάληψη ενός καταργημένου τμήματος να στερεί τη δυνατότητα φοίτησης σε φοιτητές άλλου τμήματος. Για πολλούς λόγους δεν είναι σωστό να κληθεί η αστυνομία. Προσπαθήσαμε να βρούμε άλλους χώρους για να κάνουν μάθημα οι φοιτητές της Αρχαιολογίας αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε σε συνεργασία και με τον περιφερειάρχη, ο οποίος είναι αρωγός στις προσπάθειές μας, ώστε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Πιστεύω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας το θέμα αυτό θα λήξει και θα βρούμε κι έναν τρόπο για να μην χάσουν οι φοιτητές το εξάμηνό τους. Απομένει βέβαια και το υπουργείο Παιδείας να πάρει τις αποφάσεις του για να γνωρίζουμε που βαδίζουμε» δήλωσε στην «Π» η κ. Κυριαζοπούλου.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών έχει πάρει απόφαση από τον περασμένο Ιούλιο για να μεταφερθεί το Τμήμα Ιστορίας -Αρχαιολογίας στην Πάτρα και να μετονομαστεί σε τμήμα «Ιστορίας Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού».

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-Πελοπόνησσος-pelop.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.