Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Η λεπτομέρεια που λέει πολλά για τους εμπόρους Αγρινίου και Μεσολογγίου

Η λεπτομέρεια που λέει πολλά για τους εμπόρους Αγρινίου και Μεσολογγίου

Χθες οι εμπορικοί σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας έβγαλαν μια κοινή ανακοίνωση που ζητά συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση μέσα στην τεράστια κρίση της πανδημίας. Ένα μπράβο είναι καλό να ειπωθεί καθώς δεν είναι πολλές οι φορές που ενώνουν τις φωνές τους.

Ας σταθούμε όμως σε ένα σημαντικό στοιχείο που αγνοούν οι περισσότεροι και δείχνει πολλά για το πόσο διαφορετικά λειτουργούν εδώ και χρόνια οι έμποροι σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Παρότι τα καταστήματα στο Αγρίνιο είναι πολλαπλάσια από το Μεσολόγγι -όπως και οι έμποροι ως φυσικά πρόσωπα-, στα κέντρα αποφάσεων του κλάδου στην ΕΣΕΕ, δηλαδή στο τριτοβάθμιο όργανο τους, το Αγρίνιο δεν έχει εκπροσώπηση.

Αντίθετα, στην ΕΣΕΕ υπάρχει ένας έμπορος από το Μεσολόγγι στο Δ.Σ. κι ένας ακόμη στην Ελεγκτική Επιτροπή της! Ένα γεγονός που δείχνει ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η εκπροσώπηση στα κέντρα αποφάσεων ήταν σε άλλο μήκος κύματος στις δύο πόλεις.

Στο Αγρίνιο, αν και εμπορικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, οι κινήσεις γινόταν πάντα με τον τρόπο των εργατικών συνδικάτων παρά με τον τρόπο των εμπορικών επιχειρήσεων. Μάλλον σε κόντρα με την ΕΣΕΕ, με άλλα λόγια. Γεγονός εντυπωσιακό αν μη τι άλλο.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.