Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Λιβανός για τμήμα ΔΠΠΝΤ: «κομβικός ο ρόλος της Πρυτανείας”

Λιβανός για τμήμα ΔΠΠΝΤ:  «κομβικός ο ρόλος της Πρυτανείας”

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός για το γεγονός πως στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν εστάλη φάκελος για την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

«Ο ρόλος της Πρυτανείας καθίσταται κομβικός», αναφέρει με νόημα απευθύνοντας έκκληση «προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και όλους τους συναρμόδιους φορείς να σπεύσουν, για να μη χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία για την Αιτωλοακαρνανία, το Αγρίνιο και τους νέους μας, τους οποίους έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε και να εφοδιάσουμε με τις απαραίτητες γνώσεις για το μέλλον».

Η δήλωση του Σπήλιου Λιβανού

Αθήνα, 01/06/2020

Με λύπη μου ενημερώθηκα αναφορικά με το ζήτημα του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, ότι δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία επανίδρυσής του.
Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα υπέρ του δίκαιου αιτήματος επανίδρυσης του εν λόγω Τμήματος, αφού ενώ είχε λάβει θετική αξιολόγηση από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση καταργήθηκε με τον νόμο 4610/2019 πέφτοντας «θύμα» της έλλειψης πολιτικής για την παιδεία της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, αναγνωρίζοντας το εσφαλμένο της κατάργησης, προέβη σε κοινό ανακοινωθέν, ήδη από τον Ιανουάριο 2020, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις αρμόδιες Δημοτικές Αρχές με το οποίο ζητείται εκ νέου η επανίδρυση του Τμήματος.
Προς τον σκοπό αυτόν, όλο το προηγούμενο διάστημα, βρισκόμουν σε επαφή με τα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές του Τμήματος καθώς και σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας. Επιπρόσθετα, προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών τόσο τηλεφωνικά όσο και αποστέλλοντάς της σχετικές επιστολές, τις οποίες και δημοσιοποιώ με το παρόν, δυστυχώς χωρίς καμία ανταπόκριση.

Ο ρόλος της Πρυτανείας καθίσταται κομβικός, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών συνιστά η αποστολή του φακέλου από το Πανεπιστήμιο προς την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δυστυχώς ουδεμία απάντηση έχω λάβει έως σήμερα.

Καθώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την ουσιαστική επανίδρυση του Τμήματος να συμπεριληφθεί στις λίστες των μηχανογραφικών δελτίων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 καιτα χρονικά όρια πλέον έχουν περιοριστεί δραματικά, απευθύνω ύστατη έκκληση προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου

Πατρών και όλους τους συναρμόδιους φορείς να σπεύσουν, για να μη χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία για την Αιτωλοακαρνανία, το Αγρίνιο και τους νέους μας, τους οποίους έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε και να εφοδιάσουμε με τις απαραίτητες γνώσεις για το μέλλον.

Στη δημοσιότητα έδωσε ο βουλευτής και δυο επιστολές προς την πρυτανική αρχή:

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.