Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Aγρίνιο: ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών Τρίτης και Σαββάτου

Aγρίνιο: ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών Τρίτης και Σαββάτου

Τη μετακίνηση των Λαϊκών Αγορών της Τρίτης και του Σαββάτου ενέκρινε το δημοτικό  συμβούλιο Αγρινίου, όπως εξάλλου πρότεινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Δεν έλειψαν ωστόσο στη συνεδρίαση οι αντεγκλήσεις και οι εντάσεις και για το ζήτημα αυτό, ειδικότερα όσον αφορά τη μετακίνηση της λαϊκής του Σαββάτου.

Καταρχάς ομόφωνα ελήφθη η απόφαση για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης, να μεταφερθεί από τη θέση που λειτουργεί  μεταξύ των οδών Κρυστάλλη, Δελμούζου, Βασιλλαδίου και Κλείσοβας  σε  νέα θέση  επί της οδού Κρυστάλλη (στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Θ. Δασκαλοπούλου ).

Η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς που διεξάγεται το Σάββατο ωστόσο προκάλεσε   μεγάλη συζήτηση και διαφωνίες και εγκρίθηκε με αλλα με τρεις συμβούλους να απέχουν και εννεά να ψηφίζουν λευκό .

Θα πρέπει αρχικά να σημειωθεί πως η απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ήταν ομόφωνη, εγκρίθηκε από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας  ενώ προηγήθηκε και διαβούλευση στην οποία δεν εκφράστηκαν διαφωνίες.

Η δημοτική αρχή λοιπόν πρότεινε η λαϊκή αγορά  του Σαββάτου που σήμερα λειτουργεί  μεταξύ των οδών Δελφών-Αγ. Βαρβάρας & Στρ. Σαράφη  (περιοχή Αγ.Βαρβάρας) να μεταφερθεί επί της οδού Γ.Σεφέρη.

Σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους ωστόσο εστάλη επιστολή του «Σωματείου παραγώγων λαϊκών αγορών» που δεν συμφωνούν με τη νέα χωροθέτηση της και αντιπροτείνουν την οδό Τσιτσιμελή στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου .Προτείνουν δηλαδή τη μεταφορά της πιο σημαντικής λαϊκής αγοράς της πόλης σε εντελώς άλλη περιοχή   δηλαδή.

Την πρόταση αυτή επικαλέστηκε αρχικά ο Νίκος Καζαντζής που επέμενε να τεθεί προς συζήτηση  ή να κατατεθεί ως αντιπρόταση στην ψηφοφορία υπογραμμίζοντας πως   «εδώ και 20 χρόνια δεν έχει αλλάξει παρά ελάχιστα μετρά η θέση της λαϊκής και επιβαρύνεται η ίδια περιοχή».

Το λόγο εκτός των δημοτικών συμβούλων έλαβαν και έμποροι και παραγωγοί της λαϊκής ενώ διαφωνίες εκφράστηκαν σε πολλά ζητήματα.

Η δημοτική αρχή δια στόματος δημάρχου και αντιδημάρχου Σπύρου Φλώρου επέμειναν στην άποψη πως πρέπει σήμερα να αποφασιστεί η μετακίνηση υπογραμμίζοντας πως το να τεθεί το θέμα σε μηδενική βάση θα σημάνει μεγάλη χρονική καθυστέρηση . Προανήγγειλε εξάλλου ο κ.Φλώρος τη συγκρότηση κανονισμού λαϊκών αγορών που μάλιστα θα προβλέπει «ροτέισον» ανά δύο ετών της θέσης των λαϊκών αγορών.

Οι ομιλητές εστίασαν στα σημαντικά ζητήματα υγιεινής και καθαριότητας των λαϊκών αγορών που πρέπει να αντιμετωπιστούν , η ουσία είναι πως σήμερα εγκρίθηκε η μεταφορά των δύο λαϊκών αγορών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.