Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Μαγιορκίνης: Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι – Υποχώρησαν τα κρούσματα κάτω των 40 ετών

Μαγιορκίνης: Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι – Υποχώρησαν τα κρούσματα κάτω των 40 ετών

Τάση υποχώρησης, κάτω από τα 200 κρούσματα ημερησίως, δείχνει να παρουσιάζει η νόσος του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, η οποία ωστόσο συνοδεύεται από ήπια αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών τόνισε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα κρούσματα κορωνοϊού χρειάζονται περίπου 7 ημέρες για να παρουσιάσουν επιδείνωση. Αυτή λοιπόν η αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ, αντικατοπτρίζει την ένταση της μετάδοσης του ιού πριν από 7 με 10 ημέρες.

«Είναι προφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης, ωστόσο υπάρχει ήπια άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων. Στα θετικά στοιχεία είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων στην ηλικία κάτω των 40. Η κατάσταση είναι αισιόδοξη αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Για τα κρούσματα στη Μόρια είπε πως θετικά ήταν τα 35, κανένας από το προσωπικό.

Για τη χρήση μάσκας
Αναφερόμενος στις μάσκες, είπε πως οι επιστημονικές αποδείξεις αναβαθμίζουν τη σημασία τους στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου της πανδημίας. «Η ιατρική δεν είναι δόγμα, εξελίσσεται», τόνισε.

«Η μάσκα είναι δυσάρεστη στην χρήση αλλά είναι μια μικρή θυσία για την υγεία και την οικονομία», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στους επόμενους μήνες θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον κορωνοϊό.

cnn.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.