Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Μασούρας για δήμο Ακτίου-Βόνιτσας: κομματικά καπέλα δεν ταιριάζουν στο κεφάλαιο της αυτοδιοίκησης

Eίναι από καιρό γνωστό στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας πως ο δικηγόρος Δημήτρης Μασούρας προσανατολίζεται να διεκδικήσει τη δημαρχία.
Είναι επίσης γνωστό πως πρόκειται για υποψηφιότητα που αντιμετωπίζεται με θέρμη στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο συνδυασμός του θα έχει κομματική περιχαράκωση. Σε μια τέτοια συγκυρία άλλωστε ουδείς υποψήφιος δήμαρχος επιθυμεί κομματικό χρίσμα.
Ο νεαρός και φέρελπις δικηγόρος Δημήτρης Μασούρας λοιπόν παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ακαρνανικά Νέα» όπου άσκησε δριμύτατη κριτική στη δημοτική αρχή. Τόνισε ωστόσο πως “πως κομματικά καπέλα δεν ταιριάζουν στο κεφάλαιο της αυτοδιοίκησης, ιδίως σε κοινωνίες όπως η δική μας».
Σύμφωνα με τον κ. Μασούρα στην περίπτωση του «η συλλογική προσπάθεια που γίνεται συγκροτείται ήδη από έναν πυρήνα ανθρώπων που καλύπτουν όλο το φάσμα των ιδεολογικών αποχρώσεων, υπό την αυτονόητη βέβαια επισήμανση της συμφωνίας σε ένα ορισμένο πλαίσιο».
Απευθύνει «κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε συμπολίτη, ο οποίος διακατέχεται από ανάλογη με μας αγωνία για την πορεία και το μέλλον του τόπου». Επισημαίνει παράλληλα: «Ανεξαρτήτως λοιπόν πολιτικού προσανατολισμού, που όλοι μας έχουμε και δεν είναι και ανάγκη ν’ αλλάξουμε, αφού τα προβλήματα είναι κοινά, οι παρέες και οι συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών απόψεων, όταν ξεκινούν από μια αφετηρία καθαρή και ξάστερη, αποτελούν έναυσμα για δημιουργία. Το ζητούμενο όμως είναι η έλλειψη εξαρτήσεων, τις οποίες σε μεγάλο βαθμό έχουν ακριβώς αυτοί που παριστάνουν τους ανεξάρτητους. Πιστεύω απόλυτα ότι οι εκλογές δεν θα κριθούν στις κομματικές προτιμήσεις των υποψηφίων ή σε όποια άλλη ομαδοποίηση βγαλμένη από το παρελθόν. Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν θέλουμε δήμαρχο νεοδημοκράτη, συριζαίο, πασοκτζή, αλλά με ποιους ανθρώπους και ποιες πολιτικές θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Προσωπικά, είμαι απολύτως αισιόδοξος γι’ αυτό, βλέποντας νέους και καταξιωμένους ανθρώπους να μπαίνουν μπροστά με έναν τέτοιο στόχο».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ο Θεος

    Αμα εχεις την στηριξη του ΣΥΡΙΖΑ καηκες νωρις νωρις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.