Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Μαθητές του 6ου Λυκείου Αγρινίου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα «το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος»

Μαθητές του 6ου Λυκείου Αγρινίου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα «το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος»

DSC016751_copyΟι μαθητές της Β΄ τάξης του 6ου Λυκείου Αγρινίου Τασούλης Γιώργος και Τσακαρδάνος Νίκος διακρίθηκαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Βίντεο με θέμα «Το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος» της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος. Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτέλεσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος.
Στο πλαίσιο της διάκρισής τους στον διαγωνισμό, οι συγκεκριμένοι μαθητές του 6ου Λυκείου Αγρινίου και η επιβλέπουσα εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Πυρπύλη (ΠΕ02) συμμετείχαν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος που περιλάμβανε:
Α. προπαρασκευαστικό σεμινάριο για τους διακριθέντες μαθητές στο Εβραϊκό Μουσείο στην Αθήνα, που περιλάμβανε-μεταξύ άλλων-προβολή εκπαιδευτικής ταινίας για το Ολοκαύτωμα, εισήγηση για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων και προβολή προσωπικής μαρτυρίας Έλληνα επιζώντα του Ολοκαυτώματος (6/4/2017),
Β. εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία (25/4/2017-27/4/2017), και
Γ. απολογιστική συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όλων των συμμετεχόντων μαθητών και συζήτηση των μαθητών με τον Υπουργό Παιδείας κο Κώστα Γαβρόγλου, βράβευση των διακριθέντων μαθητών (3/5/2017).
Το σχολείο συγχαίρει θερμά τους μαθητές του για τη διάκρισή τους αυτή και εκφράζει τη χαρά του για την ευκαιρία που τους δόθηκε να επισκεφθούν έναν μνημονικό τόπο τέτοιας βαρύνουσας σημασίας ως επιβράβευση της προσωπικής ιστορικής τους έρευνας.

αουσβιτς

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.