Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Το ΜέΡΑ25 παρουσίασε το πολιτικό του πρόγραμμα στο Αγρίνιο

Το πολιτικό του πρόγραμμα στο Αγρίνιο παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ο εκλογικός βραχίονας του DiEM25 στην Ελλάδα, ΜέΡΑ25.
Η πολιτική εκδήλωση έλαβε χώρα στον χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου με κεντρικούς ομιλητές τα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν και Γιόχεν Σουλτ.

O Υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, δήλωσε σχετικά: “Έχουμε αρχίσει την πρώτη μας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Βόρεια Πελοπόννησο. Σκοπός μας να δημιουργήσουμε το δίκτυο και την υποδομή του κόμματός μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχουμε έρθει και στο Αγρίνιο να μιλήσουμε με τα μέλη και τους φίλους μας“.

Για τις βασικές αρχές του DiEM25: “Το DiEM25 είναι το Πανευρωπαϊκό μας κίνημα. Έχουμε δημιουργήσει εκλογικούς βραχίονες σε πολλές χώρες. Ένας από αυτούς είναι το ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα. Σκοπός μας να έχουμε και εδώ μία πολιτική δύναμη για να πιέζει και να αλλάξουμε την Ευρώπη. Να την εκδημοκρατικοποιήσουμε. Αυτό που έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι μέχρι να υπάρξει Δημοκρατία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι μόνο η χώρα μας δεν έχει μέλλον, αλλά και γενικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι να υπάρξει ανεξαρτησία και πάλι στη χώρα, δεν έχει νόημα ποιος είναι Πρωθυπουργός. Οποιοδήποτε κόμμα δεν έχει αφήγημα για το πως θα σπάσουμε αυτά τα δεσμά, δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει. Εμείς ως ΜέΡΑ25 πραγματευόμαστε ακριβώς αυτό. Με τις επτά οικονομικές τομές. Με την πολιτική μας για την πράσινη μετάβαση και τις διεθνείς σχέσεις. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης. Αν μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός, μπορούμε με αυτό το πρόγραμμα να κυβερνήσουμε και τη χώρα”.
Σχετικά με το αν το κόμμα θα κατέβει αυτόνομο στις εθνικές εκλογές:Βεβαίως. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με οποιονδήποτε, αρκεί η συζήτηση να γίνεται σοβαρά και επί της ουσίας. Δηλαδή με βάση το προεκλογικό πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει. Να έχουμε κάποιες ουσιώδεις πολιτικές λύσεις για τη χώρα. Να μην πουλάμε συναίσθημα  αλλά μία ρεαλιστική ανυπακοή στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αν η συζήτηση γίνεται με βάση αυτό, είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε με οποιονδήποτε“.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.