Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Στο Μεσολόγγι ο γάμος, στο Αγρίνιο η δεξίωση

Στο Μεσολόγγι ο γάμος, στο Αγρίνιο η δεξίωση

Επειδή πολύ απαξιώνουμε μόνοι μας, εμείς οι ντόπιοι, το Αγρίνιο κι επειδή είναι η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για την μαρτυρική μας πόλης, η στήλη θα μεταφέρει ένα περιστατικό από την βαριά βιομηχανία μας που είναι, φυσικά, οι γάμοι.
Για την ακρίβεια, η υποστήριξη των γάμων, οι δεξιώσεις, οι εορτασμοί κλπ, που όσοι και να κάνουν πλάκα γείτονες αλλά και Αθηναίοι(όποιος έχει πάει σε δεξίωση σε κάποια γειτονιά της Αθήνας ξέρει…) δεν τα έχουν με τίποτε. Όποιος έχει να συγκρίνει εγκαταστάσεις, τοπία, επίπεδο σέρβις και φαγητού εδώ στο Αγρίνιο με άλλα μέρη, ξέρει πως η πόλη είναι Α’ Εθνική στο θέμα ή μάλλον… Τσάμπιονς Λιγκ.
Προ ημερών λοιπόν, βρεθήκαμε σε γάμο σε γνωστό κατάστημα στο Αγρίνιο. Το ζευγάρι; Από Μεσολόγγι! Και ο γάμος; Στο Μεσολόγγι. Αλλά γιατί η δεξίωση στο Αγρίνιο;
Δεν αντέξαμε και ρωτήσαμε «γιατί έτσι;». «Μα είναι απλό», μας απάντησε ένας συγγενής που μετείχε στις προετοιμασίες. «Δεν υπάρχει τέτοιο φαγητό και τέτοια οργάνωση στα πάντα, όπως εδώ. Στο Αγρίνιο έχετε πάει την βιομηχανία του γάμου σε άλλο επίπεδο»!
Τα λέγαμε εμείς δεν μας άκουγε κανείς. Μιλάμε για έναν τομέα όπου δουλεύουν δεκάδες δουλειές και χιλιάδες κόσμου στην περιοχή. Αν το καταλάβουμε κιόλας…
Υ.Γ. Σε όσους ζηλεύουν τα γαμήλια γιορτάσια μας στην Τριχωνίδα και αλλού, ξιδάκι.

Ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ιάκωβος Μάγερ

    Η πόλη μας φημίζεται στη διαχείριση μεγάλων συγκινήσεων.
    Το σημείο αναφοράς της είναι οι γάμοι και οι κηδείες.

  2. Ανώνυμος

    Πράγματι βρέθηκα σε γάμο στο Αγρίνιο πριν 5 χρόνια & δεξίωση στην λίμνη Τριχωνίδα ήταν τέλεια ιδανικό το τοπίο τι συνιστώ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.