Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μεσολόγγι: Θεοφάνεια με ανοιχτές εκκλησίες και διακριτική παρουσία της Αστυνομίας

Μεσολόγγι: Θεοφάνεια με ανοιχτές εκκλησίες και διακριτική παρουσία της Αστυνομίας

Μεσολόγγι: Διαφορετικός είναι ο εορτασμός των Θεοφανείων σήμερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τις εκκλησίες να είναι ανοιχτές παρά την αυστηροποίηση του lockdown.

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Σε γενικές γραμμές δεν παρατηρήθηκαν παρατράγουδα, με την παρουσία της Αστυνομίας έξω από τους ναούς να είναι διακριτική, ενώ και από τις ίδιες τις εκκλησίες δίνονται οδηγίες για να γίνει η διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Δεν θα τελεστεί αγιασμός των υδάτων εξωτερικό χώρο

Έπειτα από την κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης λόγω των αυστηρών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικό χώρο.

Μήνυμα Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου για τα Άγια Θεοφάνεια

Σήμερα είναι η μέρα του φωτός και της ελπίδας!

Εύχομαι η Βάπτιση του Κυρίου μας και το Φως της αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού να αγγίξει τις καρδιές μας και να μας φωτίσει όλους.

Ας είναι το συμβολικό για την πατρίδα μας έτος 2021 η χρονιά που θα απομακρύνει τους «ιούς» που μολύνουν τις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων.

Περισσότερο φως στη ζωή μας, σύνεση και σωφροσύνη, αγάπη στις καρδιές μας.

Χρόνια Πολλά!

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος

Πηγή: onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.