Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Μεσολογγίτικα πυρά στην Αγγελοπούλου για το βίντεοκλιπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Μεσολογγίτικα πυρά στην Αγγελοπούλου για το βίντεοκλιπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Το βίντεο κλιπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση , έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλα και επικρίσεις.

Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Αγορά του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο ενώ η Επιτροπή επέλεξε το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου  που πρωτοκυκλοφόρησε το 1983.

Βιντεοσκοπήθηκε με νέα ενορχήστρωση και ερμηνεία από επτά χορωδίες: La Familia, Εστίας Νέας Σμύρνης, Υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Ωδείου, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Musica, ΟΤΕ και Ωδείου Αθηνών. Οι χορωδίες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν ενθουσίασε πολλούς και μεταξύ αυτών είναι και ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής “Ο Άγιος Συμεών” που εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως “το άσχετο  με τους ουσιαστικούς εορτασμούς εγχείρημα,αντικειμενικά παραπέμπει στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004,καθώς στερείται της απαιτούμενης σοβαρότητας, προσδίδοντάς του ένα «πανηγυριώτικο» χαρακτήρα, που δεν ταιριάζει σε μία τέτοια Ιστορική Επέτειο”.

Δεν παραλείπει μάλιστα ο Σύλλογος να “καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της κ. Αγγελοπούλου, να απευθύνει πρόσκληση στον…Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν (!!!) να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για το ’21, πράγμα αδιανόητο και ανεπίτρεπτο καθώς απευθύνεται στον ηγέτη μιας χώρας, που απειλεί διαχρονικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μέχρι και σήμερα“. Η ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ»

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ «ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή το βίντεο της κυρίας Αγγελοπούλου, για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο «Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής», ως απόγονοι των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ και της ΕΞΟΔΟΥ της Ι.Π. Μεσολογγίου, με την μέγιστη αριθμητικά Θυσία των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, πράγμα που επηρέασε και τις Μεγάλες δυνάμεις, ώστε να επισπεύσουν με την συνδρομή τους την Απελευθέρωση του Έθνους μας, έχουμε ιδιαίτερη ευθιξία και νοιώθουμε προσβεβλημένοι με το βιντεοκλίπ της επιτροπής της κ. Αγγελοπούλου, που αγγίζει τα όρια της ύβρεως.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει με την παρούσα ανακοίνωση, την σφοδρή αγανάκτησή του και καταδικάζει το κακόγουστο και με διάθεση «δήθεν» εκμοντερνισμού, περιεχόμενό του, που ουδεμία σχέση έχει – όπως και η επιλογή του τραγουδιού του κ. Σαββόπουλου – με το νόημα της συγκεκριμένης Επετείου. Το άσχετο λοιπόν με τους ουσιαστικούς εορτασμούς εγχείρημα,
αντικειμενικά παραπέμπει στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004,καθώς στερείται της απαιτούμενης σοβαρότητας, προσδίδοντάς του ένα «πανηγυριώτικο» χαρακτήρα, που δεν ταιριάζει σε μία τέτοια Ιστορική Επέτειο.

Μήπως η κυρία Πρόεδρος και η επιτροπή της, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της συγκεκριμένης Επετείου; Τί σχέση μπορεί να έχει ο εορτασμός των 200 χρόνων από την επανάσταση
του ’21, με το συγκεκριμένο τραγούδι; Η αδιαφορία της κ. Αγγελοπούλου, για τη μή ορθή απόδοση τιμών στους ήρωες και αγωνιστές του ’21, εξηγείται και με τη δήλωση της ίδιας, σύμφωνα με την οποία χαρακτήρισε ως “πρότζεκτ” την όλη προσπάθεια. Εάν αυτός δεν είναι ένας προσβλητικός χαρακτηρισμός για την συγκεκριμένη Επέτειο, τότε τι άλλο είναι;

Εξάλλου, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη πλευρά τους, τη στιγμή που μέλη της επιτροπής αυτής ανήκουν στο αμφιλεγόμενο ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο δεν έχει και τόσο καλή φήμη, σύμφωνα με δηλώσεις έγκριτων ακαδημαϊκών πού δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Ενδεικτικό παράδειγμα των απόψεων ορισμένων μελών της επιτροπής, είναι και το γεγονός ότι κάποιο από τα μέλη (σύμφωνα με δημοσιεύματα πρίν από λίγους μήνες) έφτασε σε σημείο να χαρακτηρίσει τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, «δικτάτορα» λέγοντας ότι εφάρμοζε ένα καθεστώς «δικτατορίας» ή «δεσποτείας», πράγμα το οποίο καταδικάστηκε από πολλούς, σαν ντροπιαστικό και αβάσιμο.

Τώρα τι νόημα είχε, μια τέτοια άκαιρη και παραπλανητική δήλωση και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε, μόνο αυτός που την έκανε μπορεί να γνωρίζει. Ας σταματήσει λοιπόν η επιτροπή, να κάνει δηλώσεις, που μπορεί να εξυπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές και χώρους κι ας επικεντρωθεί στην προετοιμασία σοβαρών και αντάξιων εορτασμών, για την συγκεκριμένη Επέτειο.

Επιπλέον ο Σύλλογος μας, καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της κ. Αγγελοπούλου, να απευθύνει πρόσκληση στον…Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν (!!!) να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για το ’21, πράγμα αδιανόητο και ανεπίτρεπτο καθώς απευθύνεται στον ηγέτη μιας χώρας, που απειλεί διαχρονικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μέχρι και σήμερα.

Τέλος ως ιστορικός Σύλλογος, που είθισται να τίθεται επικεφαλής της καθιερωμένης Πομπής της Εξόδου κάθε χρόνο στο Μεσολόγγι, παροτρύνουμε και τους υπόλοιπους ιστορικούς, λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Εξόδου, να εκδώσουν ανάλογες καταδικαστικές ανακοινώσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.