Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Μια εναρμόνιση οικογενειακής ζωής άλλο πράμα!

Μια εναρμόνιση οικογενειακής  ζωής άλλο πράμα!

koryf

(*η φωτογραφία είναι αληθινή αλλά όχι από τα μέρη μας, απλά είναι υπέροχα ταιριαστή σε όλη τη χώρα)

Θυμάμαι ως τώρα να ‘τανε, όχι τον γέρο παλαιοπώλη  που λέει το τραγούδι αλλά την κλαγγή των όπλων κάθε τέλος Αυγούστου που ανακοινωνόταν οι καταστάσεις με τους παιδικούς σταθμούς.

Φέτος τα όπλα σίγησαν, βλέπετε μόνο… 40 χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ στη χώρα! Η αντιπολίτευση δεν έχει γυρίσει ολόκληρη, μόνο όποιος είναι υπηρεσία, η μεγάλη της μάζα θα είναι εδώ από Δευτέρα.

Έτσι, τις ανακοινώσεις για το θέμα, για παράδειγμα στο Μεσολόγγι, τις κάνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι και οι οργανώσεις που είναι γνωστό ότι είναι με την κυβέρνηση! Η παράταξη «Κοινωνία Μπροστά» έβγαλε δελτίο Τύπου-κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει- όπου εξηγεί πως  «ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»(σ.σ. ωραίος τίτλος!) το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ(σ.σ. «αλήτες ευρωπαίοι επίτηδες πληρώνετε για την παιδεία μας» θα έλεγαν κάποιες ψυχές άλλοτε…) και αφορά την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Εκτός μένουν 36.769 παιδιά σε σύνολο 121.569 αιτήσεων(!) Παρότι το πρόγραμμα ως προς τη χρηματοδότηση αυξήθηκε από 176 εκατ. ευρώ στα 193.025.945 ευρώ, λόγω αυξημένων αιτήσεων και εισοδηματικών κριτηρίων – ως προς τη μοριοδότηση – χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός, όπως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξ αρχής είχε επισημανθεί. Στο Δήμο Μεσολογγίου, στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, μένουν εκτός 83 παιδιά και στο ΚΔΑΠ 120 από το σύνολο των υποβληθεισών αιτήσεων»

Στη συνέχεια η παράταξη ζητά τα λεφτά να πάνε ακόμα παραπάνω, στα 250 εκατομμύρια, και «να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας των νέων δομών που ιδρύθηκαν (…)και να δεχθούν όλες τις υποβληθείσες αιτήσεις, ούτως ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το σύνολο των δομών του Δήμου»

Πάμε όλοι μαζί, σαν καλά παιδάκια, να εμπεδώσουμε τι γίνεται… Από ποιον τα ζητάει αυτά; Από τις κυβερνητικές υπηρεσίες και αρχές. Ποιος; Μια παράταξη που πρόσκειται στην κυβέρνηση. Καλό; Άριστο. Να βγάζεις το καπέλο σου και να αποκαλύπτεσαι.

Πρόκειται για το κόλπο γκρόσο της εποχής μας. Οι κυβερνώντες είναι και οι μόνοι κριτές (καμιά φορά και διαδηλωτές έναντι) του εαυτού τους! Ειδικά στα θέματα Παιδείας. Οι υπόλοιποι κάπου απουσιάζουν.

Να, τώρα σκέφτηκα την κυβερνητική εφημερίδα που σήμερα επιτίθεται-αναμενόμενα-κατά των ιδιωτικών σχολείων. Και δεν έχει βρεθεί ένας να της θυμίσει πως αυτές τις μέρες έβγαλαν άπαντες ανακοινώσεις στήριξης, και κατόπιν συγχαρητηρίων, για τους υποψήφιους για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, πολιτικοί, σχολές, φροντιστήρια. Οι μόνοι που δεν είπαν κουβέντα ήταν τα ίδια τα δημόσια σχολεία στα οποία φοιτούσε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών!

Γιατί; Διότι δεν είναι κανείς εκεί αυτή την εποχή! Μα δεν είναι υπέροχο το κοινό, οι ψηφοφόροι και η κρατούσα ιδεολογία για κάθε τι «δημόσιο»;

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.