Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Μικρά θέατρα “γειτονιάς” στο Αγρίνιο που μπορούν να ζωντανέψουν

mylosramopoulou
Υπαίθριο μικρό θέατρο στην περιοχή “Νερόμυλος Ραμμόπουλου” φωτό1

Μέσα στον αστικό ιστό του Αγρινίου μπορεί κανείς να ανακαλύψει “μικρά θέατρα”. Πρόκειται για χώρους που  αποτελούσαν μέρος της ανάπλασης μιας ολόκληρης περιοχής. Μικρά θέατρα εντοπίσαμε δύο τουλάχιστον. Στην  περιοχή των “νερόμυλων Ραμμόπουλου,” πάνω από τα “Τρία Φανάρια” υπάρχει το ένα ( φωτό1 και 2) σε πολύ καλή κατάσταση, μιας και η ανάπλαση της περιοχής ολοκληρώθηκε πρόσφατα σχετικά.

Μικρό ανοικτό θέατρο υπάρχει και  στα Αϊ Βασιλιώτικα (φωτό 3 & 4), νότια του Αγίου Δημητρίου, στην αρχή του δρόμου για Δοκίμι. Είναι πιο παλιό και διατηρείται σε λιγότερο καλή κατάσταση.

Μικρά ανοικτά θέατρα τσέπης ως τοποθέτηση έχουν έντονα τον χαρακτήρα της γειτονιάς. Γίναν σε εποχές που η έννοια της γειτονιάς ήταν πιο άμεση και ενισχυμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και στους καιρούς μας. Υπαίθριες μικρές παραστάσεις, stand up comedies, μονόλογοι, μικρές εκδηλώσεις ακόμα και λαϊκές συνελεύσεις μπορούν να φιλοξενηθούν σε τέτοιους χώρους.

Άλλωστε όσους χώρους και να κάνεις, αν δεν τους συντηρήσεις ή δεν τους αξιοποιήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, θα σβήσουν σιγά σιγά…

Λ.Υ.

Υ/Γ. Υπάρχουν ανοικτοί χώροι με εξέδρες και σε άλλα προφανώς σημεία της πόλης, όμως αυτές ανήκουν σε μικρά γήπεδα μπάσκετ, χωρίς σχηματοποίηση που να παραπέμπει σε μικρογραφία αρχαίου θεάτρου και ορχήστρας.

myloi1
Υπαίθριο μικρό θέατρο στην περιοχή “Νερόμυλος Ραμόπολου”φωτό2

 

aivasiliotika2
Υπαίθριο μικρό θέατρο στα Αϊ Βασιλιώτικα (φωτό 3)
aivasiliotika
Υπαίθριο μικρό θέατρο στα Αϊ Βασιλιώτικα (φωτό 4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Μανιτού

    Αυτό στα Αη-Βασιλιώτικα είναι καλό.Αντί για έργο να έχει κάψιμο λάστιχων από τα βουλκανιζατέρ γύρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.