«Η αλαζονική απάντηση της κυβέρνησης και του Υφυπουργού Υγείας απέναντι στις αγωνίες της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας για το μέλλον των τοπικών νοσοκομείων ήταν ότι στις πρόσφατες εκλογές πήραν 41% και η κοινωνία τους έκρινε θετικά», αναφέρει ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας σχολιάζοντας όσα απάντησε ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους σε Επίκαιρη Ερώτηση του με θέμα τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.
«Τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου βρίσκονται σε μία απολύτως τραγική κατάσταση και τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν μια εικόνα πλήρους διάλυσης. Η εικόνα της κοινωνίας που υπάρχει για τα νοσοκομεία είναι πολύ άσχημη και θα έπρεπε εσείς να είχατε συμβάλει στο να αποκατασταθεί αυτή η εικόνα, με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, με προσλήψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στο λοιπό προσωπικό. Αυτό όμως που ως εικόνα φαίνεται στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να χαθεί η αξιοπιστία απέναντι στη δημόσια περίθαλψη, δεν είναι μία εικόνα ισχυρού δημόσιου νοσοκομείου» επισήμανε ο βουλευτής για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας και πρόσθεσε ότι ο φόρτος εργασίας και η εξάντληση των εργαζομένων οδήγησαν τόσο στην παραίτηση της Διευθύντριας στη ΜΕΘ Αγρινίου όσο και σε πολλές ακόμα παραιτήσεις.
Στην συνέχεια ο βουλευτής επισήμανε τον κίνδυνο να «μείνουν εκτός εργασίας εργαζόμενοι στη φύλαξη και στην καθαριότητα αφού θα αντικατασταθούν από εργολάβους με διπλάσιο κόστος για το ελληνικό δημόσιο. Στις πιεστικές μάλιστα ερωτήσεις του βουλευτή για το τεράστιο ποσό που θα δαπανηθεί για τους εργολάβους ενώ αυτό θα μπορούσε να δαπανηθεί για άλλες ελλείψεις του νοσοκομείου, ο Υφυπουργός απέφυγε επιδεικτικά να απαντήσει για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος».
Στην συνέχεια ο βουλευτής τόνισε: «Δεν κυβερνάτε εδώ και λίγους μήνες, είστε στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης, αυτή τη στιγμή από τις 20.000 προσλήψεις που τα τελευταία 4,5χρόνια έχουν προϋπολογιστεί και αναγγελθεί, μόνο 7.000 έχουν καλυφθεί, κυρίως όμως μιλάμε για προσλήψεις επικουρικού χαρακτήρα, κάλυψης δηλαδή επικουρικού προσωπικού και όχι μόνιμες προσλήψεις». Και συνέχισε «Για να ολοκληρωθούν οι κρίσεις των μόνιμων προσλήψεων χρειάζεται ένας χρόνος, που αυτή τη στιγμή αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει, γιατί ακριβώς δεν είχε προνοηθεί, δεν είχε γίνει ένα σχέδιο συγκεκριμένο να ενισχυθεί το ΕΣΥ στην περιοχή και αυτήν τη στιγμή να τρέχετε και να μη φτάνετε».