Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Μήνυση της Φιλοζωικής για σοκαριστικό περιστατικό με σκυλάκι στο Αγρίνιο

Μήνυση της Φιλοζωικής για σοκαριστικό περιστατικό με σκυλάκι στο Αγρίνιο

Για ένα σοκαριστικό και περίεργο περιστατικό κάνει λόγο η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου.

Σε ανάρτηση της αναφέρει πως δέχτηκε τηλεφώνημα για ένα σκυλάκι , στην ευρύτερη περιοχή, που παρουσιάζει την ακόλουθη τραγική εικόνα: τα πατουσάκια από τα πόδια του λείπουν εντελώς και τα κόκαλα του έχουν βγει έξω και είναι ορατά.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή για βασανισμό του ζώου ωστόσο η Φιλοζωική σημειώνει πως υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για την υπόθεση.

Υποστηρίζει εξάλλου η Οργάνωση πως υπέβαλλε μήνυση και για άλλο συμβάν, συγκεκριμένα για φθορές που προκλήθηκαν από αγνώστους στην πόρτα του καταφύγιο της.

Η ανάρτηση το άτυχο σκυλάκι:

Σοκαριστικό περιστατικό – σκληρές εικόνες !

Μετα από τηλεφώνημα για ένα σκυλάκι με «σπασμένα πόδια» πήγαμε και βρήκαμε το σκυλάκι αυτό σε μια απομακρυσμένη περιοχή πάνω στο βουνό.

Καθόταν μόνο του ανήμπορο να κουνηθεί. Όταν πλησιασαμε είδαμε μια τραγική εικόνα: τα πατουσακια από τα πίσω πόδια του λείπουν εντελώς και τα κόκαλα του έχουν βγει έξω και είναι ορατά!

Δεν ξέρουμε εάν ήταν ατύχημα η κάτι άλλο. Το πιο πιθανο είναι να παρέμενε στο σημείο αυτό για κάποιες μέρες

Τον πήγαμε άμεσα στον κτηνίατρο (τον οποιο ευχαριστούμε ιδιαίτερα που άνοιξε το ιατρείο του Σαββατιάτικα) που σοκαρίστηκε και αυτός με την εικόνα . Δόθηκαν οι πρωτες βοηθειες, έγινε επίδεση, αποπαρασίτωση και πήρε αντιβίωση. Είναι αναιμικός, και δεν ξέρουμε αν έχει κατάγματα. Δεν ξέρουμε σε τι οφείλονται τα τραύματα

Αύριο θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κτηνίατρο- ορθοπεδικό.

Χρειάζεται εξειδικευμένες εξετάσεις για να δούμε αν χειρουργείται , και σε περίπτωση που χειρουργείται ιδιαίτερα εξειδίκευμένα χειρουργεία

Μας έκανε τεράστια εντύπωση που παρόλο τον πόνο του μας έγλειφε τα χέρια συνέχεια και ήταν τόσο καλοσυνάτος !

Φιλοξενείται προσωρινά

Είναι αγοράκι , περίπου ενός έτους και δεν είχε τσιπάκι.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. lola

    Κρίμα για το σκυλάκι. Πραγματικά λυπαμαι αν άνθρωπος έκανε τέτοιο πράγμα σε ζώο. Δεν μας είπε η Φιλοζωικη όμως τι έκανε τον σκύλο που κατασπαραξε και άφησε πρόβλημα στον άνθρωπο που πήγε να καθαρίσει. Το σκυλί ανήκει στην φιλοζωικη και ας λέει το αντίθετο! Ντροπή! Αγαπάμε τα ζώα αλλά αγαπάμε και τον άνθρωπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.