Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Μίσος για τους «ντόπιους» αλλά και κάποιες αλήθειες ενόψει 25ης Μαρτίου

elhn

Με εκατομμύρια τόνους αφρικανικής σκόνης τριγύρω μας, λίγο πριν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μας ήρθε η θύμηση της επέλασης του αφρικανού(όχι ακριβώς, Άραψ ήτο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πρόγονοί του είχαν αντικαταστήσει γηγενείς αφρικανούς κάποτε, πολλούς δε τους είχαν πουλήσει και σαν σκλάβους αφού είναι γνωστό ότι οι λευκοί αποικιοκράτες έμαθαν το εμπόριο ανθρώπων από τους Άραβες…)Ιμπραήμ. Ο οποίος κάποτε είχε προστρέξει σε βοήθεια των αφεντικών του Οθωμανών σε τούτα τα χώματα και πουλούσε ελληνίδες μάνες και ελληνάκια παιδιά κάτω στην Αίγυπτο, ενώ εποίκιζε την Πελοπόννησο και τον Μοριά με όλους τους ανεπιθύμητους από τα μέρη του.

Γιατί όμως μας ήρθε αυτή η θύμηση; Πολύ απλά γιατί βλέπουμε τριγύρω μας μια ποικιλία ανθρώπων που προσπαθούν να μάθουν τον νεοέλληνα αγράμματο μια Νέα Ιστορία.

Στο μήκος κύματος αυτό σήμερα κυκλοφόρησε φιλοκυβερνητική εφημερίδα  με πολλά στοιχεία για το 1821 που είναι «μύθοι» (ορισμένα όντως τα ξέρουμε λάθος)τα οποία όμως για να αξιολογήσει κάποιος πρέπει να έχει διαβάσει και να ξέρει πώς ερμηνεύεται το κάθε τι. Σε παρόμοιο αλλά πιο σκληροπυρηνικό ύφος είναι διάφοροι λογαριασμοί και σελίδες στο facebook(ναι, αυτό που τα έκανε μαντάρα με τα προσωπικά στοιχεία των κορόιδων που έκαναν «αντίσταση» και στην Ελλάδα!), όπως ο… «Ελληνικός Βόθρος»(!), το www.facebook.com/TheEndvoid/ και άλλα πολλά όπου μπορείτε να βρείτε διάφορα ωραία όπως τον πιο πάνω δεκάλογο να εξηγεί τι ξέρουμε λάθος από το 1821 ή πόσοι παπάδες ήταν ανθέλληνες, χωρίς αναφορά σε παπάδες που ήταν φιλέλληνες, πάντως.

μυθοι

Εντάξει, πρόκειται για αυθεντικό μίσος, φανταστείτε δέκα φορές περισσότερο μίσος και χολή από ότι έχουν οι φασίστες και οι ναζί για τους μαύρους και τους Εβραίους, αλλά μπορείτε να βρείτε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία, ξαναλέμε μόνο αν έχετε γερό στομάχι.

Για παράδειγμα, το ότι το 1827 η Επανάσταση είχε πια τελειώσει και οι Έλληνες είχαν ηττηθεί είναι αλήθεια, όπως και ότι από τον δεύτερο κιόλας χρόνο ήταν σε εμφύλιο! Και πως αν δεν ήταν η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, μάλλον θα γιορτάζαμε ακόμα το μπαϊράμι…

Επίσης, για την βοήθεια των Φιλελλήνων θα βρείτε ορισμένα ψήγματα πάντα από την άποψη ότι μας θέλανε υποτελείς και να χρωστάμε, χωρίς αναφορά στην ηρωική ήττα στη Μάχη του Πέτα π.χ. όπου Γερμανοί, Πολωνοί, Ιταλοί και άλλοι βλάκες από τον βορρά ήρθαν να αφήσουν τα κόκαλά τους κάπου κοντά στην πατρίδα του σημερινού πρωθυπουργού!

Καλό διάβασμα και καλά κουράγια και να θυμάστε, σημασία έχει ποιο γεννάει και αναπαράγεται, τα υπόλοιπα είναι βλακείες που αγνοούν την εξελικτική θεωρία.

Υ.Γ. Μέσα σε όλα αυτά, εντύπωση μας έκανε ο χρυσαφί τρούλος που δώρισε σε εκκλησία στον ελληνικό βορρά(κάπου στη Θεσσαλονίκη)ο επιχειρηματίας Σαββίδης. Τώρα που η ελλαδική εκκλησία τρώει άγριο κράξιμο η σλαβική εκδοχή της Ορθοδοξίας μπορεί να βρει πεδίον δόξης λαμπρόν. Βρε, λες;

triu

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.